
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 750 gram kipfilet of kippendijenfilet in stukjes gesneden
- 2 stengels bosui/lenteui in stukjes gesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- sesamzaadjes optioneel
- olie en roomboter
zelfgemaakte teriyakisaus
- 50 milliliter sojasaus
- 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1 rode peper zeer fijngehakt
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 eetlepel mirin gewoon in de supermarkt verkrijgbaar
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- snuf vers gemalen zwarte peper
- 1 theelepel citroensap
- 3 eetlepels water
- 1 theelepel maïzena
Instructies
- Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm alle ingrediënten op de maïzena en citroensap na. Breng de saus aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken. Meng ondertussen 1 theelepel maïzena met een scheutje koud water. Voeg het maïzena papje toe aan de saus en laat nog even zachtjes doorkoken. De saus zal nu gaan indikken. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Dit is optioneel, de saus wordt namelijk dan wel een stuk frisser en zuurder van smaak. Voeg dus niet meteen teveel toe. Haal de saus van het vuur en schenk dit in een schoon (weck)potje.
- Verhit in een wok een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de kip rondom goudbruin. Voeg iets minder dan de helft van de teriyakisaus toe en bak op middelhoog vuur voor 5-8 minuten. Bestrooi de kip met de fijngesneden rode peper, lente ui en eventueel een beetje extra sesamzaadjes.
- TIP: de teriyakisaus is ongeveer 1,5 week in de koelkast houdbaar. Serveer de kip met bami of nasi.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook