kip in limoncello

kip in limoncello
Deel met je vrienden:

kip in limoncello

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 milliliter Limoncello
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 7 takjes verse rozemarijn
  • 4 kipfilets
  • 1/2 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijolie
  • snuf chilivlokken
  • 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
  • 1-2 eetlepels honing

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met olie. Smeer de bovenkant van de kipfilets in met een dun laagje honing en bestrooi met peper en zout. Meng 150 milliliter limoncello met de rasp van 1 citroen, de sap van een halve citroen, peper, zout, snuf chillivlokken, de knoflook, de uien, en de blaadjes van de rozemarijn. Giet het limoncello mengsel in de ovenschaal en laat afgedekt minimaal 8 uur marineren.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft verwarm dan oven voor op 200 graden. Scheur de halve bol mozzarella in stukken en leg deze over de kip. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper. Bak de kip in limoncello in 25-30 minuten gaar.