kip in limoncello ovenschotel

kip in limoncello ovenschotel

Kip in limoncello ovenschotel. Dit recept valt in het kader “beetje vreemd maar wel heel lekker”. Durf jij het recept te maken?

Kip en Limoncello

Dat ik in mijn omgeving vertelde dat ik kip in limoncello ging maken waren de reacties erg verbaasd. Dat kan toch nooit lekker zijn was eigenlijk het enige wat ik hoorde. Ik kan je vertellen….het was zalig! Het is misschien niet heel voor de hand liggend maar juist dat maakt het zo verrassend. Het is trouwens ook een heel leuk recept om klaar te maken met Kerst.

Wij hebben het niet helemaal op de Italiaanse manier gegeten want wij hebben er zelfgemaakte friet bij gegeten maar je kan er natuurlijk ook lekkere Italiaanse gekruide gebakken aardappeltjes bij maken. Het gerecht vraagt wel iets voorbereiding wat het lekkerste resultaat krijg je als de kip de kans krijgt om 24 uur te kunnen marineren.

Recept kip in limoncello ovenschotel

kip in limoncello ovenschotel

kip in limoncello

Geniet van een heerlijke ovenschotel en maak deze kip in Limoncello ovenschotel klaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: kip, limoncello, ovenschotel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 milliliter Limoncello
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 7 takjes verse rozemarijn
  • 4 kipfilets
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram Grana Padano fijn geraspt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • olijolie
  • snuf chilivlokken
  • 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
  • 1-2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met olie. Smeer de bovenkant van de kipfilets in met een dun laagje honing en bestrooi met peper en zout.
  • Meng 150 milliliter limoncello met de rasp van 1 citroen, de sap van een halve citroen, maïena, peper, zout, snuf chillivlokken, de knoflook, de uien en de blaadjes van de rozemarijn. Giet het limoncello mengsel in de ovenschaal en laat afgedekt minimaal 8 uur marineren.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft verwarm dan oven voor op 200 graden. Bestrooi de kip met de geraspte mozzarella en de Grana Padano. Bak de kip in limoncello in 25-30 minuten gaar. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

“Italiaanse” ovenschotel

kip in limoncello ovenschotel
De kipfilets in de limoncello marinade.
kip in limoncello ovenschotel
De kipfilets na 8 uur marineren en gebakken in de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas.
kip in limoncello ovenschotel
Niet heel Italiaans om het met zelfgemaakte patat te eten maar wel heel erg lekker. Ik had er overigens wel aioli bijgemaakt maar die ben ik vergeten om op de foto te zetten.