Kaasstengels met tonijn en crispy chili olie – knapperig & pittig

Kaasstengels met tonijn en crispy chili olie – knapperig & pittig

Soms heb je van die combinaties waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd? Dat had ik dus met deze kaasstengels met tonijn en crispy chili olie. Een beetje spicy, heerlijk hartig en zó lekker krokant. Ze verdwenen hier sneller van de plank dan ik ‘foto maken’ kon zeggen. 😜 Ze zijn ideaal als borrelhapje, bij een kom soep of gewoon omdat je trek hebt in iets lekkers.

kaasstengels met cirspy chili olie en tonijn

Ik maakte deze kaasstengels voor een (Instagram) samenwerking met Princes voor VrijdagVisdag. Omdat ze zo ontzettend lekker waren, wilde ik graag ook op onze blog het recept met je delen. 😋 Eerder maakte ik ook al eens een flatbread met frisse tonijnsalade met deze tonijn, ook een aanrader als je van lichte, zomerse recepten houdt!

Wat is crispy chili olie en waarom is het zo lekker?

Crispy chili olie is een pittige olie vol knapperige stukjes chili, knoflook en ui en het maakt echt alles lekkerder. Je kunt het kopen bij de toko, online maar tegenwoordige heeft bijna iedere supermarkt dit ook gewoon in het assortiment. Wij hebben standaard een potje in de koelkast staan. Als jij (straks) net zo dol bent op crispy chili olie als wij zijn, probeer dan zeker ook een keertje de volgende recepten uit: pittige kipstoof met crispy chili olie of maak eens onze pasta met crispy chili olie.

Meer inspiratie kaasstengels

Ben je net als wij dol op hartige bladerdeeg snacks? Dan hebben we nog twee heerlijke recepten die je zeker eens moet proberen.

  • Kaas twisters met tapenade – een leuke twist op de klassieke kaasstengel. Hartig, ziltig en perfect voor bij de borrel. Deze maken we hier graag als we iets net even anders willen.
  • Kaasstengels met oude kaas – dit is hét basisrecept. Simpel, vertrouwd en bij ons thuis altijd een hit als we onverwacht bezoek krijgen of gewoon zin hebben in iets lekkers.
Jan Willem en Marie Louise van Familie over de Kook met zelfgemaakte pittige kaasstengels met tonijn en crispy chili olie

Onze nieuwe variant met tonijn en crispy chili olie is daar eigenlijk een soort kruidige upgrade van. Net even spannender, maar nog steeds net zo makkelijk om te maken!

Recept kaastengels met tonijn en crispy chili olie

Pittige kaasstengels met tonijn en crispy chili olie, vers uit de oven

Kaasstengels met tonijn en crispy chili olie

Deze pittige kaasstengels zijn hier thuis niet aan te slepen! Met tonijn en crispy chili olie maak je er een verrassend lekkere borrelsnack van.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: Borrelhapje, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: borrelhapje met tonijn, crispy chili olie recept, hartige bladerdeeg snack, kaasstengels met tonijn
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 33 minuten
Servings: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 blikje Princes tonijnstukken in water  uitgelekt
  • 300 gram extra belegen kaas geraspt
  • 2 eetlepels crispy chili olie
  • nigellazaad

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol 1 vel bladerdeeg uit op het bijgeleverde papier. Verdeel er de geraspte kaas, uitgelekte tonijn en de crispy chili olie over.
  • Leg het tweede vel bladerdeeg erop en druk goed aan. Snijd het deeg in 8 stroken. Pak elk strookje vast en draai de uiteindes in tegengestelde richting zodat je mooie twisters krijgt.
    TIP: Is er wat kaas uitgevallen? Strooi die er gewoon overheen.
  • Leg de twisters op de bakplaat. Bestrijk met melk of losgeklopt ei en bestrooi met nigellazaad. Bak de kaasstengels in 20 minuten goudbruin. Laat ze kort afkoelen op een rooster.
  • TIP: Snijd direct na het bakken de uitgelopen kaas los en duw naar de zijkanten voor extra lekkere kaasrandjes.
Kaasstengels met tonijn en crispy chili olie – knapperig & pittig
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Video: hoe maak je deze pittige kaasstengels

Veelgestelde vragen over kaasstengels met crispy chili olie en kaas

Kan ik ook ander bladerdeeg gebruiken dan koelvers?

Ja, diepvriesbladerdeeg werkt ook prima. Laat de plakjes goed ontdooien en plak ze aan elkaar tot het juiste formaat. Een rol bladerdeeg werkt echter wel sneller en gemakkelijker.

Wat is crispy chili olie en waar koop ik het?

Crispy chili olie is een pittige olie met knapperige stukjes chili en knoflook. Je vindt het bij de Aziatische supermarkt, grotere gewone supermarkt of online.

Zijn deze kaasstengels erg pittig?

Dat bepaal je helemaal zelf! Hoe meer crispy chili olie je gebruikt hoe pittiger de kaasstengels zullen worden.

Kan ik ze een dag van tevoren maken?

eker! Bewaar ze luchtdicht en warm ze de dag erna op in een oven van 170 graden om ze weer lekker krokant te krijgen.

Pittige kaasstengels

pittige kaasstengels van bladerdeeg met tonijn en crispy chili olie

Wij hopen dat deze kaasstengels met tonijn en crispy chili olie ook bij jou thuis net zo’n hit worden als bij ons. Ook leuk: je kunt eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat lente-ui toe, of vervang de kaas door feta voor een andere twist.


We vinden het erg leuk ons je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest! Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.