Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

3.40 van 96 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika's in grote stukken gesneden
  • 2 zoete uien in parten gesneden
  • 1 courgette grof gesneden
  • 3 kipfilets in grote stukken gesneden
  • 4 trostomaten in parten gesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 zak (450 gram) krieltjes voorgegaard
  • 1 zakje (40 gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 bakje (20 gram) verse Italiaanse kruidenmix fijngehakt
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Meng 6 eetlepels olijfolie met de knoflook en een flinke snuf peper en zout. (ook lekker om een snufje gedroogde chilivlokken toe te voegen)
  • Kruid de kipfilet stukken met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Leg de kip, krieltjes, paprika, courgette, ui en tomaten in de ovenschaal. Schenk hier overheen de knoflook olie en bestrooi met de verse (of gedroogde) kruiden. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas overheen, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi met een flinke snuf gemalen zwarte peper. Bak de ovenschaal in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
  • Tip: Kook de krieltjes even 3-5 minuten in een pan met water. Voordat je ze gebruikt. Daardoor worden ze lekker kruimig.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer