Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami. Eet dit heerlijke en goedgevulde broodje tijdens lunch of als een simpele en snelle avondmaaltijd.

Wanneer je deze Italiaanse bol ‘s avonds wilt eten kan je er uiteraard ook nog een heerlijke tomatensoep bij serveren.

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Italiaanse bol met pesto-roomkaas

De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke smaken en eenvoudige maar smaakvolle gerechten. Dit recept is uiteraard geen authentiek Italiaans recept maar net zoals mijn stokbrood Caprese is het wel gebaseerd op de heerlijke Italiaanse smaken.

Door Italiaanse bollen te gebruiken heb je meteen al een basis met super veel smaak. Je kunt verse Italiaanse bollen gebruiken of afbak Italiaanse bollen.

Als je hebt gekozen voor afbak Italiaanse bollen, volg dan de instructies op de verpakking om ze eerst goudbruin en knapperig te bakken. Zodra de bollen uit de oven komen, laat ze dan eerst even afkoelen voordat je verder gaat met de bereiding.

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Pesto-roomkaas met citroen

Yum! De ster van dit gerecht is de heerlijke fris romige pesto-roomkaas met citroen. Hiervoor meng je naturel roomkaas (zuivelspread) met groene pesto, citroenrasp, citroensap, zwarte peper, zout en een snuf chilivlokken.

De combinatie van de pesto en de zachte textuur van de roomkaas en het fris-zure van de citroen zorgt voor een perfecte balans.

Deze pesto-roomkaas met citroen is overigens ook heerlijk als basis voor een pizza, als dip bij chips/toastje of smeer het op een stukjes stokbrood.

Recept Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Italiaanse bol met salami en pesto

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

Geniet van een heerlijk en goedgevulde maaltijd en maak deze Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami.
3.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: Italiaanse bol, Italiaanse bollen, lunch, pesto, pesto-roomkaas, roomkaas, salami
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen vers of afbak
  • rucola
  • 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
  • 110 gram Italiaanse salami ik gebruikte salame nostrano
  • scheutje extra vierg olijfolie
  • snufje gedroogde oregano optioneel
  • grana Padano geraspt (ik gebruik kant en klaar zakje)

PESTO-ROOMKAAS MET CITROEN

  • 200 gram zuivelspread naturel zoals bijvoorbeeld Philadelphia Naturel
  • 90 gram groene pesto
  • 1/2 citroen rasp nodig en een beetje sap
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken

Instructies

  • Meng de roomkaas met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, snuf zout, snufje chilivlokken, pesto, rasp van een halve citroen en een beetje citroensap. (hoeveelheid sap is naar eigen smaak)
  • Snijd de Italiaanse bollen doormidden en smeer zowel de bovenkant als de onderkant in met de pesto-roomkaas. Leg op de onderkant een handje rucola, daarop de mozzarella, salami, daarop een beetje geraspte grana padano. Drizzle er een beetje extra vierge olijfolie overheen en bestrooi eventueel met een beetje gedroogde oregano.
    Leg de bovenkant van de Italiaanse bol er op een smullen maar! 
  • TIP: ook lekker is om nog goudbruin gebakken pijnboompitten toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Italiaanse bol met pesto-roomkaas en salami

pesto-roomkaas met citroen

Mmmm het is tijd om te gaan genieten van je heerlijke creatie. Het is overigens ook lekker om dit broodje als vervanging voor een burger te gebruiken. Serveer er dan frietjes bij of krokante aardappeltjes met citroen uit de oven. In ieder geval Buon appetito…ofwel eet smakelijk!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken