Indiase gehaktballetjes van de bbq

Indiase gehaktballetjes van de bbq

Indiase gehaktballetjes van de bbq

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 12 balletjes

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels sriracha
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 1 theelepel uienpoeer
  • 3 teentjes knoflook fijngeraspt
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 ei
  • flinke hand panko of paneermeel
  • handje verse koriander fijngehakt
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • bosui/lenteui fijngehakt en optioneel
  • chilivlokken of pul biber optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en bosui) en laat het liefst een paar uur in de koelkast afgedekt staan. Maak ongeveer 12 balletjes van het gehakt. Rijg de balletjes aan de houten prikkers. Laat die van te voren even weken in water, hierdoor blakeren ze niet zo zwart. (ik was het met mijn stomme kop vergeten) Verwarm de bbq tot 170 graden en laat de spiezen ongeveer 15 minuten indirect liggen. Bbq daarna de spiezen nog direct voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi eventueel nog met een snuf pul biber/chilivlokken en/of fijngesneden bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer