Indiase curry met kip, aardappel en groenten. Deze avondmaaltijd zit bomvol smaak, is gezond en heel erg makkelijk thuis zelf te maken.
Indiase curry
De eerste reactie thuis op deze Indiase curry met kip, aardappel en groenten was “het lijkt wel op roti”. Hahaha ze bedoelen natuurlijk niet de roti plaat maar de kip masala. Eerlijk is eerlijk, kan ik me hier ook wel iets bij voorstellen.
Qua structuur en smaak heeft het er zeker iets van weg. Deze Indiase curry heeft alleen net iets andere specerijen en ik voeg ook veel meer groenten toe ten opzichte van de “Roti” (zoals we dit in de volksmond noemen)
Ik serveerde deze curry met Naan (nee niet zelfgemaakt dit keer) en een frisse yoghurtdip….wel zelfgemaakt! Je zou er eventueel nog rijst bij kunnen koken maar wij vinden dit recept vullend genoeg.
recept Indiase curry met kip en aardappel
Indiase curry met kip, aardappel en groenten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram kippendijen grof gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 250 milliliter kokosmelk
- 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
- 2 uien grof gesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 groente bouillonblokje
- 4 grote iets kruimige aardappelen middel grote stukken gesneden
- 3 theelepels garam masala
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- snufje chilipoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- snufje zout
- limoen
- handje verse koriander gehakt
- 2 paprika’s blokjes gesneden
- 250 gram champignons grof gesneden
- 200 gram diepvries erwtjes
- roomboter
- olie
Instructies
- Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een scheutje olie en roomboter in een stoofpan en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook, rode peper, gember, tomaat, champignons en paprika voor 2 minuten. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, uienpoeder en een snufje chilipoeder toe. Bak dit kort mee. Voeg de kip, kokosmelk, bouillonblokje en aardappelen toe. Roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat voor 15 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes koken (de aardappelen moeten gaar zijn) Voeg de diepvrieserwtjes toe en kook deze 1-2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Ik gebruikte een hele limoen maar doe dit echt naar eigen smaak. Serveer eventueel met Naan en een frisse yoghurtdip.
Tip: Wij hadden nog een klein beetje Indiase curry over en die heb ik de volgende dag in een pitabroodje gedaan. Dat was ook echt heel erg lekker! Dus als je over hebt, vries het dan niet in maar vul er dus een pitabroodje mee 🙂
Indiase curry met kip en aardappel
Ik had nog gekookte eieren over van de lunch en eerlijk gezegd is dit er echt wel heel lekker bij. Lekker ook met wat extra pul biber eroverheen (chilivlokken)
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.