hutspot met kleverige zoet-pittige gehaktballen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen iets kruimig
- 1 zak (500gram) hutspot
- klontje roomboter
- peper en zout
- snufje nootmuskaat
- 1 groente bouillonblokje
- 100 gram kaas in blokjes gesneden
gehaktballen
- 500 gram half om half gehakt
- 2 sneetjes (oud) witbrood zonder korsten
- scheutje Melk
- 2 theelepels sambal badjak
- peper en zout
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 theelepel mosterd
- 1 ei
- bloem
zoet-pittige kleverige saus
- 250 milliliter Coca Cola geen light variant gebruiken
- 3 eetelepels chilisaus
- 1 eetlepel ketchup
- 2,5 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel mosterd
- 75 gram basterdsuiker
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- 1/2 citroen het sap
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballen. Week de sneetjes witbrood in een scheutje melk. Meng alle ingrediënten voor het gehakt. Knijp het witbrood uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 8 gehaktballen van. Rol de gehaktballen eventjes door de bloem voor een knapperig korstje.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, behalve de cola. Verwarm dit even kort op het vuur en voeg dan beetje bij beetje de cola toe. Laat op laag vuur staan.
- Bak de gehaktballen in een pan rondom goudbruin aan. Voeg de saus toe en laat 60 minuten pruttelen(zonder de deksel op de pan) tot de saus is ingedikt. Zet het vuur hoger als de saus te dun blijft.
- Kook de hutspot gaar met het bouillonblokje. Giet af en pureer met een klontje roomboter, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Meng er de blokjes kaas doorheen en serveer met de kleverige zoet-pittige gehaktballen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer