hartige taart met broccoli

hartige taart met broccoli

hartige taart met broccoli

4.07 van 16 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli in roosjes gesneden
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rol taartdeeg of bladerdeeg (ligt in de koeling bij de supermarkt)
  • 3 teentjes knoflook fijgesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 1 kuipje (200gram) roomkaas naturel
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 ei geklutst
  • snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter. Kook de broccoli beetgaar. Maak ondertussen het pittig gehaktmengsel: Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met het spek, knoflook en 2 tl sambal badjak. Voeg het kipgehakt toe samen met 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de broccoli erdoorheen.
  • Leg het taartdeeg in de ingevette ovenschaal (je hoeft het bakpapier wat erbij zit dus niet te gebruiken) Schep het broccoli-gehaktmengsel erin en bestrooi met geraspte kaas. Ik vouw de zijkanten altijd iets over de taart heen en smeer de randen in met geklutst ei. Bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel nog met een klein beetje zwarte peper en paprikapoeder.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer