hartige kwarkbroodjes met kaas
Deze hartige kwarkbroodjes met kaas zijn heerlijk tijdens de lunch maar ook als borrelhapjes zijn ze erg lekker.
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 8 kwarkbroodjes
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 350 gram kwark of Griekse yoghurt
- 1 ei + 1 extra voor het bestrijken van de broodjes
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 75 gram mozzarella geraspte mozzarella uit een zakje
- 50 gram kaas in blokjes
- 50 gram geraspte kaas
- 5 plakjes salami in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei.
- Voeg de bloem, zout, suiker, Italiaanse kruiden, geraspte mozzarella, salami, blokjes kaas en bakpoeder toe en spatel goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het blijft iets plakkerig)
- Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3-4 centimeter) Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn.
- TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer