Trefwoord: hartige kwarkbroodjes, kwarkbroodjes, kwarkbroodjes met kaas
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 8kwarkbroodjes
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
400grambloem
350gramkwarkof Griekse yoghurt
1ei+ 1 extra voor het bestrijken van de broodjes
75milliliter zonnebloemolie
1zakjebakpoeder
1theelepelzout
1eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
75grammozzarellageraspte mozzarella uit een zakje
50gramkaasin blokjes
50gramgeraspte kaas
5plakjessalamiin stukjes gesneden
Instructions
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei.
Voeg de bloem, zout, suiker, Italiaanse kruiden, geraspte mozzarella, salami, blokjes kaas en bakpoeder toe en spatel goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het blijft iets plakkerig)
Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3-4 centimeter) Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn.
TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.