Een gyoza salade is de perfecte combinatie van knapperige groenten, zachte gyoza’s en een dressing bomvol smaak. Hier thuis is deze Aziatische salade echt een favoriet, zeker op warme zomerse dagen. Binnen 15 minuten kan je al aan tafel gaan!
Onze dochters zijn al jaren dol op gyoza’s. Toen ze op TikTok steeds vaker gyoza salades voorbij zagen komen, moesten wij dit natuurlijk ook proberen. Uiteraard hebben we er onze eigen draai aan gegeven en sindsdien is deze frisse gyoza salade echt een vaste favoriet wanneer het mooi weer is.
Voor de basis gebruik ik een Aziatische koolmix gemengd met koriander, lente-ui, komkommer en edamame De gyoza dressing maak ik met mayonaise, crispy chili olie, limoensap, sojasaus en een beetje honing. De gezouten pinda’s bovenop geven de salade een heerlijke bite.
😋 Ben jij ook een liefhebber van dumplings? Kijk dan ook eens naar mijn soep met gyoza. Dat is echt comfort food dat je een keertje geprobeerd moet hebben.

👉 Dit lees je vandaag bij ons:
- Hoe je zelf deze gyoza salade maakt
- Variaties en tips voor dressings en extra’s
- Antwoorden op veelgestelde vragen
- Tips voor het bakken van gyoza’s
- Meer inspiratie voor Aziatische salades
Hoe maak je gyoza salade
Een dumpling salade zoals deze gyoza salade maken is echt mega simpel om te maken. Je mengt eerst alle ingrediënten voor de salade, bakt de gyoza’s gaar en vervolgens breng je alles op smaak met een heerlijke Aziatische dressing. Ook fijn is dat je met deze Aziatische salade alle kanten mee op kunt. Of je nu kiest voor vegetarische gyoza’s, met kip of rundvlees, het is allemaal erg lekker!
Tegenwoordig zijn er ook gyoza’s met kimchi, die zijn hier thuis favoriet bij mijn man. Door elke keer de salade anders samen te stellen, gaat deze salade nooit vervelen.

Recept Gyoza salade
Wat heb je nodig (ingrediënten)
Salade
- 300 gram Aziatische koolmix ik gebruik kant en klare koolmix
- 7 gram koriander grof gehakt
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden, zonder zaadlijst
- 2 lente-ui fijngesneden
- 150 gram edamame bonen
Extra's
- 75 gram gezouten pinda's grof gehakt
- 20 stuks gyoza
Dressing:
- 1 eetlepels crispy chili olie
- 3,5 eetlepels mayonaise
- 1 limoen sap nodig
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels honing
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng alle ingrediënten voor de salade in een schaal en in een apart schaaltje alle ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing vervolgens door de salade samen met de pinda's. Tip van Marie Louise: ik gebruik tegenwoordig sojabonen uit de koeling van de supermarkt. Deze kan je namelijk meteen eten en hoef je niet eerst voor te koken en na te spoelen met koud water.
- Bak de gyoza's gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de salade over 4 borden samen met de gebakken gyoza's. Bestrooi eventueel met extra crispy chili olie en gezouten pinda's. Eet smakelijk.
Notities
Voedingswaarden
Variaties en tips
Wat deze gyoza salade zo lekker maakt? Je kunt eindeloos variëren met smaken.
- Andere dressing: maak een pindadressing door de mayonaise te vervangen door pindakaas. Voeg extra sojasaus toe en leng aan met water of kokosmelk. Zo krijg je een vollere, romige smaak.
- Fruit toevoegen: blokjes mango, lychee of ananas geven de salade een frisse en zoete twist
- Extra bite: geroosterde sesamzaadjes of gefrituurde uitjes zijn ook heerlijk als topping.
Veelgestelde vragen over gyoza salade
Ja! De groenten zoals kool, komkommer, edamame en koriander zorgen voor een voedzame basis. De dressing kan je minder calorierijk maken door light mayonaise te gebruiken.
Je kunt de dressing van tevoren klaarmaken. Meng pas vlak voor serveren alle ingrediënten voor de salade zodat alles lekker knapperig blijft.
Een dumpling is de verzamelnaam voor gevulde deegpakketjes uit de Aziatische keuken. Gyoza is de Japanse variant: iets kleiner, met dunner deeg en meestal knapperig gebakken aan de onderkant en daarna gestoomd. Chinese dumplings zijn vaak dikker en worden meestal alleen gestoomd of gekookt. Meer lezen over de achtergrond van gyoza? Kijk dan eens op Tokyo.nl
Je kunt elke soort gebruiken, gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt. Vegetarische gyoza’s maken de salade lichter, terwijl varianten met vlees wat steviger vullen.
Tips voor het bakken van gyoza’s
Bij het bakken van gyoza’s gaat het vaak mis doordat ze aan de pan blijven plakken. Mijn tip: gebruik een pan met anti-aanbaklaag en een beetje olie. Bak de onderkant eerst goudbruin, voeg dan een scheutje water toe en doe de deksel op de pan zodat ze verder kunnen stomen. Zo krijg je de perfecte combinatie van knapperig en zacht. Precies zoals een gyoza hoort te zijn.
Gyoza’s zijn vers zijn ze soms ook verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten, die zijn nét wat zachter en verfijnder van smaak. Zelf kies ik echter vaak gewoon voor diepvries gyoza’s, makkelijk om altijd in huis te hebben en ideaal voor een salade zoals deze.
Meer lekkere Aziatische salades
Ben je na deze Aziatische gyoza salade benieuwd naar meer frisse inspiratie? Dan zijn er genoeg opties die net zo verassend en makkelijk zijn. Zo maken wij regelmatig een Aziatische komkommersalade met crispy chili olie, die ideaal is als bijgerecht. Voor wie zin heeft in iets stevigers is de biefstuk salade met Aziatische dressing een aanrader. En wil je een snelle lunch, dan is de Aziatische tonijnsalade met crispy chili olie perfect. Al deze salades zitten boordevol smaak en zijn eenvoudig te maken.



Gyoza salade
Hopelijk gaat deze gyoza salade met pittige crispy chili olie dressing net zo goed in de smaak vallen als bij ons thuis. Veel plezier met maken en eet smakelijk! Laat ons vooral weten hoe je de salade vond.
