Een ontzettend leuk recept om met Pasen te maken zijn deze gevulde chocolade paaseieren met mascarpone en lemon curd. Het enige lastige karweitje is om de chocolade paaseieren een beetje netjes af te snijden. De eerste twee gingen bij mij in ieder geval met een hoop gevloek en getier. Whahaha ja… ik ben soms niet zo netjes als je soms zou denken 😉 Gelukkig had ik wel al snel de smaak te pakken en ging het snijden echt appeltje-eitje. (leuke woordgrap dacht ik zo)
Gevulde chocolade paaseieren
Deze gevulde chocolade paaseieren zijn ook heel erg leuk om de kinderen zelf te laten maken. Zorg er dan wel voor dat je als ouder de chocolade eieren snijd. Dit zou ik namelijk niet de kinderen zelf laten doen. De kans dat ze in hun vingers snijden is best groot.
recept gevulde chocolade paaseieren met mascarpone en lemon curd
gevulde chocolade paaseieren
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 8 holle chocolade paaseieren meer tegen eventueel breuk
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels vanille yoghurt
- 1/2 citroen het sap
- 1 zakje vanillesuiker
- lemon curd zelfgemaakt staat op onze site
Instructies
- Meng de mascarpone met 3 el vanille yoghurt, vanillesuiker en het sap van een halve citroen.
- Snijd de paaseieren open. Om de chocolade paaseieren open te snijden, kan je het beste eerst de eieren een beetje insnijden met een scherp aardappelmesje. Snijd daarna vervolgens de eieren door met een klein scherp kartelmesje.
- Vul de paaseieren met het mascarpone mengsel en leg daarop een klein beetje lemon curd als zijnde het “eigeel”. Bewaar de chocolade paaseieren in de koelkast.
TIP: om de chocolade paaseieren te snijden, kan je het beste eerst de eieren een beetje insnijden met een scherp aardappelmesje. Snijd daarna vervolgens de eieren door met een klein scherp kartelmesje. Nu heb ik altijd koude handen en dat is wel belangrijk voor het snijden van de eieren. Als je namelijk hele warme handen hebt, dan smelt de chocolade te snel. Maak eventueel eerst je handen koud door ze onder koud stromend water te houden en droog ze daarna af.
Gevulde paaseieren
Deze gevulde chocolade paaseieren zien er toch echt super schattig uit. Ik gebruikte voor het “eigeel” lemon curd. Dit kan je eventueel ook vervangen voor advocaat. Het is dan alleen iets minder geschikt voor (jonge) kinderen. Ook lekker is om gepureerde mango te gebruiken.
Tadaaaa!!!! super lekker en super simpel om te maken. Ook erg lekker is om de vulling met lange vingers eruit te “lepelen”
recept lemon curd
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram roomboter
- 2 eieren geklutst
- 2 citroenen gewassen
Instructies
- Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten...heb dus geduld!
- Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
- Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar....geloof mij...die tijd krijgt hij niet.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.