Een heerlijk voorproefje op de kerstdagen

Een heerlijk voorproefje op de kerstdagen

De kerstdagen komen steeds dichterbij. De hoogste tijd om eens lekker te gaan voorproeven. Met een klein beetje oefening zet je tijdens de kerst een bijzonder gerecht op tafel. Maar een voorproefje op de kerstdagen is natuurlijk vooral ook heel lekker. Zeker nu de winkels weer vol liggen met mooie producten die deze gezellige dagen nog fijner maken.

Op voorhand al eventjes proeven van de kerst

Kerst kun je samenvatten als de gezelligste tijd van het jaar. 2 dagen zijn eigenlijk te kort om te kunnen genieten van al dat lekkers uit de winkels. Heb je de Lidl folder al bekeken? Deze staat vol met smakelijke producten. Perfect om op voorhand al even te proeven van kerst.

Maak bijvoorbeeld eens een test kerstontbijt met malse rosbief of een luxe stol met amandelspijs en noten. Natuurlijk is deze stol ook verkrijgbaar in een glutenvrije variant. Als voorproefje zou je ook wat biologische ahornsiroop kunnen toevoegen. Smullen maar!

Wanneer je jezelf en jouw familie nu alvast trakteert op wat voorproefjes, weet je precies wat je moet serveren tijdens de kerstdagen. Wat dacht je van toaststerren met roomkaas of crème paté met truffel? Schenk er ook gelijk een lekker wijntje of een hippe cocktail bij.

Ben je een liefhebber van kaasjes? Ga dan lekker creatief aan de slag met camembert, gevulde brie of Cremeux de Normandië. Een kaasplankje is een goed idee tijdens de kerstdagen, maar natuurlijk ook tijdens een gezellig avondje op de bank.

Wat zet jij tijdens de kerstdagen op tafel?

Wachten met de voorbereidingen tot kerstochtend is nooit een goed idee. Voorproeven daarentegen natuurlijk wel. Experimenteer dus ook vooral met het diner. Er zijn op dit moment zoveel mooie producten die het proberen waard zijn. Wat dacht je van romige bouillabaisse of bospaddenstoelen soep vooraf? Of beenham met geroosterde wintergroenten als hoofdgerecht? We kunnen haast niet wachten op die donkere dagen.

Met een klassieker zoals Indische Ossenhaas kan je nooit misgaan. Krijg je tijdens de kerstdagen eters? Vraag dan vooraf of je rekening moet houden met speciale wensen. Bijvoorbeeld voor vegetarische genieters. Geen paniek, want ook dan zet je de lekkerste creaties op tafel. Zoals broccoli-courgette soep of een terrine met paprika, bieten en geitenkaas. Als hoofdgerecht kun je nadenken over een rollade van groenten met een zachte paprikasaus. Natuurlijk geserveerd met een aardappel-groente taart uit de oven. 

2 dagen zijn dus écht niet genoeg om te kunnen genieten van al deze geweldige voorproefjes op de kerstdagen. Van welke producten ga jij vanavond alvast genieten?

kerstgerechten