Indische ossenhaas

Indische ossenhaas
Deel met je vrienden:

Indische ossenhaas

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuk ossenhaas per stuk 125 gram
  • 1 niet te grote ui gesnipperd
  • 1/2 rode peper heel fijngesneden (niet een te grote rode peper gebruiken)
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1/4 theelepel five spice poeder
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 100 mililiter kokosmelk
  • 1 theelepel maïzena optioneel
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Boontjes met spek en champignons

  • 300 gram sperziebonen diepvries
  • 100 gram plankjes ontbijtspek fijngesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal badjak

Instructies

  • Meng in een schaaltje 2 el ketjap manis met 2 el honing, 1 el sweet chilisaus, 1 tl rijstazijn, 1 tl sambal badjak, 1/4 tl five spice en een snuf zwarte peper en zout.
  • Verhit in een kleine steelpan een klontje roomboter en fruit de uien met de gember, knoflook en rode peper tot de uien zacht zijn. Voeg de marinade toe samen met 100 ml kokosmelk. Roer dit goed door, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Tip: meng 1 tl maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de saus. Hierdoor krijg je een iets dikkere saus. (de saus kan je ook prima van te voren maken)
  • Bak ondertussen ook de ossenhaas. Verhit een flinke klont roomboter in een pan en bak de ossenhaas 3-4 minuten op middelhoog vuur aan iedere kant. Laat de ossenhaas nog even tussen wat aluminium folie rusten voordat je hem gaat aansnijden.
  • Voor de boontjes: Kook de boontjes tot ze net niet gaar zijn in pan met water en giet deze af. (ongeveer 3 min.) Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de spek met de uien, knoflook, sambal en champignons. Als de spek en champignons mooi bruin van kleur zijn, voeg dan de boontjes toe en bak deze nog even kort mee. Frituur natuurlijk ondertussen ook de pommes duchesse. En klaar is je maaltijd!