Daging Smoor

Daging Smoor

Daging Smoor

4.23 van 22 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in stukken gesneden
  • 5 tenen knoflook fijngesneden
  • 7 sjalotjes fijngesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 3 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • snuf peper en zout
  • 400 milliliter warm water
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • olie
  • 50 gram roomboter

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en 1 eetlepel bloem. Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in 2 porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook in het braadvet voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg het vlees toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomatenblokjes, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal badjak, 1 el rijstazijn, en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar. Voeg 400 milliliter water toe en laat minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden dan kan je op het eind een maïzena papje toevoegen om de saus iets te binden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer