1 flinke eetlepelsambal badjakof sambal oelek als je van pittig houdt
1eetlepelbruine suiker
1eetlepelbloem
olie
50gramroomboter
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en 1 eetlepel bloem. Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in 2 porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan.
Fruit de sjalotjes en knoflook in het braadvet voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg het vlees toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomatenblokjes, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal badjak, 1 el rijstazijn, en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar.
Voeg 400 milliliter water toe en laat minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden dan kan je op het eind een maïzena papje toevoegen om de saus iets te binden.
TIP: in plaats van water is het ook erg lekker om kokosmelk te gebruiken of een combinatie van kokosmelk en water.