chocolade dadelballetjes

chocolade dadelballetjes

Chocolade dadelballetjes. Een heerlijke, simpel te maken én gezonde snack zodat je kunt snoepen zonder schuldgevoel.

chocolade dadelballetjes

chocolade dadelballetjes

Als je ons langer volgt dan zal het je niet verbazen als ik zeg dat wij echt heel graag dadelballetjes maken. Op Familie over de Kook staan dan ook al meerdere variaties. Voorlopig ben ik ook zeker nog niet klaar met variaties maken.

Dit keer heb ik chocolade variant gemaakt. Behalve dat er cacaopoeder in de dadelballetjes zit rol ik ze ook nog eens door gesmolten chocolade. Als dit niet optimaal snoepen is dan weet ik het ook niet meer.

Als jij net zoals ons graag dadelballetjes eet, probeer dan ook eens de volgende recepten uit: dadelballetjes met citroen en hazelnoten, dadelballetjes met kaneel en amandel of maak eens de sinaasappel dadelballetjes.

Welke dadels gebruiken

Het lekkerste resultaat krijg je als je medjoel dadels gebruikt. Deze dadels zijn namelijk heerlijk zoet van smaak. Daarbij zijn ze ook ontzettend smeuïg van structuur.

Nadeel van medjoel dadels is dat ze best prijzig zijn. Nu kan ik niet in iemand zijn portemonnee kijken, dus voel je zeker niet bezwaard om goedkopere dadels te gebruiken.

Recept chocolade dadelballetjes

dadelballetjes met chocolade

Chocolade dadelballetjes

Geniet van een heerlijk tussendoortje zonder schuldgevoel achteraf en maak deze smeuïge chocolade dadelballetjes.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: chocolade, dadel balletjes, dadelballetjes, dadels, medjoul dadels
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram dadels ontpit (liefst medjoel dadels gebruiken)
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram pecannoten + eventueel een beetje extra fijngehakte noten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 75 gram chocolade soort naar eigen smaak

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de dadels met de honing, pecannoten en cacaopoeder tot een smeuïge maar wel redelijk stevige “deegbal".
  • Haal het mengsel uit de keukenmachine en rol er 12 grotere of 16 kleinere balletjes van. Leg de dadelballetjes op een bord of snijplank en zet de dadelballetjes voor 15 minuten in de koelkast.
  • Leg op een bord een velletje bakpapier. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Rol de dadelballetjes vervolgens door de gesmolten chocolade. (ik gebruik gewoon mijn vingers….lekker kliederen en daarna je vingers aflikken 🙂 )
  • Leg de dadelballetjes op het bord en bestrooi eventueel nog met een beetje fijngehakte pecannoten of cacaopoeder. Zet de balletjes voor minimaal 15 minuten weer in de koelkast voordat je kunt aanvallen. Eet smakelijk!
  • TIP: wil je niet niet zo lang hoeven wachten? De dadelballetjes kan je ook gewoon zonder de gesmolten chocolade eten. Rol ze eventueel meteen na het maken dan door geraspte kokos of cacaopoeder.
    TIP: bewaar de dadelballetjes in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Chocolade dadelballetjes

dadelballetjes met chocolade en pecannoten