vegan pulled pork met jackfruit

vegan pulled pork met jackfruit
Deel met je vrienden:

vegan pulled pork met jackfruit

3.86 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes jackfruit
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 6 flinke eetlepels bbq saus
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 2 flinke theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 flinke eetlepel bruine suiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de blikjes jackfruit open, giet het af en spoel met koud water. Trek de jackfruit met je handen uit elkaar. Mocht je echt harde stukjes hebben (die zitten nog weleens in het midden) haal deze er dan uit. Meng de jackfruit met de bbq saus, paprikapoeder, sambal badjak, uienpoeder, bruine suiker, kerriepoeder en een snuf peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de knoflook. Voeg de jackfruit toe en bak dit op middelhoog vuur voor 5 minuten. Leg alles in een ovenschaal en bak in 25 minuten. Zet dan de oven op de hetelucht stand en bak nog eens 5-7 minuten.
  • Serveertips: op een broodje met sla, avocado, bosui en rode peper of op een broodje met coleslaw.