coleslawlekkerste is zelfgemaakte (recept staat op de blog)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de blikjes jackfruit open, giet het af en spoel met koud water. Trek de jackfruit met je handen uit elkaar. Mocht je echt harde stukjes hebben (die zitten nog weleens in het midden) haal deze er dan uit. Dep de jackfruit een beetje droog met keukenpapier of een theedoek. Meng de jackfruit met de bbq saus, paprikapoeder, sambal badjak, uienpoeder, bruine suiker, kerriepoeder en een snuf peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de knoflook. Voeg de jackfruit toe en bak dit op middelhoog vuur voor 5 minuten. Leg alles in een ovenschaal en bak in 25 minuten. Zet dan de oven op de hetelucht stand en bak nog eens 5-7 minuten.
Rooster ondertussen de broodjes en leg hier een plak cheddar op. Verdeel de jackfruit over de broodjes en top af met flink wat coleslaw. Lekker met zelfgemaakte friet en mayo erbij.
TIP: Maak een nacho ovenschotel met de jackfruit. Vul een ovenschaal met tortillachips, verdeel hier overheen de pulled jackfruit, bestrooi met geraspte kaas en zet eventjes onder de grill. Lekker met guacamole.