Broodje kipfilet met avocado mayonaise

Broodje kipfilet met avocado mayonaise

Broodje kipfilet met avocado mayonaise. Dit broodje met Italiaanse romige avocado mayonaise en kipfilet is heerlijk als lunch of avondmaaltijd.

broodje kipfilet met avocado mayonaise

(vegan) kipfilet

Zelf gebruik ik voor dit broodje Stegeman vegetarisch brood beleg met Mediterraanse kruiden. Dit broodbeleg lijkt op plakjes “kipfilet”. Het kruidige randje met kruiden geeft het beleg net even iets meer smaak.

Romige Italiaanse avocado-mayonaise

Wij houden altijd wel van een sausje op een broodje. Dit keer maakte ik een romige “Italiaanse” avocado mayonaise. Hiervoor meng ik een geprakte avocado met mayonaise, snufje chilivlokken, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.

Deze romige mayonaise is ook erg lekker op een burger, als dip bij chips of als dip bij rauwkost.

Eet jij ook graag een broodje met avocado? Probeer dan ook eens de volgende broodjes: broodje met rivierkreeftjes salade en kerrie, Turks brood met gegrilde kip en kerriemayonaise of maak eens de avocado dip met feta.

Recept broodje kipfilet met avocado mayonaise

broodje kipfilet met avocado mayonaise

Broodje kipfilet met avocado mayonaise

Pimp je broodje en maak eens dit broodje met kipfilet en romige Italiaanse avocado-mayonaise kaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: avocado, avocado mayonaise, broodje, kipfilet, kipfilet beleg, vegan kipfilet beleg
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 broodjes naar keuze
  • 100 gram plakjes kipfilet beleg ik gebruikte vegan kipfilet beleg
  • flinke hand rucola
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • handje kiemgroenten

AVOCADO MAYONAISE

  • 1 avocado geprakt
  • 2 eetlepels mayonaise ik gebruikte plantaardige mayonaise
  • snufje chilivlokken
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de avocado-mayonaise.
  • Snijd de broodjes open en smeer alle kanten in met een laagje van de romige "Italiaanse" avocado-mayonaise.
  • Beleg de onderkant van de broodjes met een beetje rucola, leg daarop de plakjes tomaat, plakjes (vegan) kipfilet en een beetje kiemgroenten. Leg de bovenkant op de broodjes en eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Heerlijk verwen broodje met (vegan) kipfilet

broodje vegan kipfilet met avocado mayonaise