Broodje Indische gehaktbal met pindasaus. Eet eens iets anders dan het standaard “broodje bal” en maak dit broodje met Indische gehaktbal.
Dit broodje Indische bal met pindasaus is echt het ultieme gerecht om je weekend mee in te luiden! Wij hebben er echt van gesmuld en zelfs Amaranthe heeft haar broodje helemaal opgegeten. Daarna zat ze propvol dus er konden geen zelfgemaakte frieten meer bij maar wij hadden nog wel een plekje over! Ik heb het broodje Indische gehaktbal verder super simpel gehouden maar je kan bijvoorbeeld ook een klein beetje taugé, komkommer reepjes of sla toevoegen. Uiteraard heb ik zelf pittige pindasaus erbij gemaakt.
recept broodje Indische gehaktbal
Broodje Indische gehaktbal
Ingrediënten
- 500 gram gehakt ik gebruik half om half gehakt
- 2 teentjes knoflook gehalveerd
- 1 rode peper grof gehakt
- 1/2 rode ui grof gesneden
- 50 milililiter melk
- 30 gram panko
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1,5 theelepel grove mosterd
- flinke snuf versgemalen peper en zout
EXTRA'S
- 4 broodjes
- pindasaus
- 50 gram roomboter
SAUS INDISCHE GEHAKTBALLEN
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 theelepel trassi
- 1/2 el rijstazijn
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 rode peper fijngesneden
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 1 ui fijngesneden
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 ui fijngesneden
Instructies
- Meng in een keukenmachine 2 tn knoflook met een 1/2 rode ui, rode peper, 2 el ketjap manis en 1,5 tl mosterd tot een smeuïge substantie. Meng dit door het gehakt met de panko, melk en een snuf peper/zout. Kneed alles goed door en vorm er 4 gehaktballen van. Ik rol zelf graag de gehaktballen nog even door extra bloem. (dan krijgen ze een lekkere krokante buitenkant)
- Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballen uit de pan.
- Bak in het braadvet de gember, fijngesneden ui, 2 tn fijngesneden knoflook en de rode peper. Voeg 5 el ketjap manis, 1 tl trassi, 1/2 el rijstazijn, 1 el gembersiroop, 1/2 el sambal badjak en een 1/2 el bruine suiker toe en roer dit even goed door. Leg de gehaktballen terug in de pan. Voeg 200 milliliter kokosmelk toe, leg de deksel op de pan en laat minimaal 30 minuten stoven. (vergeet niet ze om te draaien tussentijds)
- Snijd de gehaktballen in plakjes, leg ze op een broodje met een flinke klodder zelfgemaakte pindasaus. Eventueel met extra saus van de gehaktballen. Vries de overgebleven saus van de gehaktballen in voor over bijvoorbeeld een stamppot.
Broodje Indische gehaktbal met pindasaus
Broodje bal maar dan anders. Dit broodje met Indische gehaktbal aten wij op een zelfgemaakt hamburgbroodje met pittige pindasaus en zelfgemaakte friet. Lekker met fijngesneden bosui en gebakken uitjes.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.