broodje gepaneerde Italiaanse kip

broodje gepaneerde Italiaanse kip

Een super lekker lunch recept is dit broodje met gepaneerde Italiaanse kip, mozzarella, tomaat en zelfgemaakte Italiaanse ketchup. Momenteel eten wij dit niet alleen als lunch maar met de aanhoudende warmte is het ook een prima avondmaaltijd. Maak er desnoods een lekkere tomatensalade bij en je hebt echt een volwaardige maal eraan. Ik laat altijd de kip een paar uur marineren maar mocht je heel veel haast hebben, dan kan je de Italiaanse kip uiteraard ook gewoon meteen bereiden. De keuze van het broodje is ook geheel aan jezelf. Ik gebruik de ene keer stokbrood, de andere keer een Italiaanse bol maar op een klef wit bolletje is het stiekem ook erg lekker. Maar net waar we trek in hebben dus.

recept broodje met gepaneerde Italiaanse kip

broodje gepaneerde Italiaanse kip

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 citroen zowel rasp als sap
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 flinke hand panko
  • 1 ei geklutst
  • 1 stokbrood in 4 stukken gesneden
  • 1 bol mozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • sla naar keuze
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas ik gebruik gewoon een zakje kant en klaar
  • gemalen zwarte peper en zout
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

Italiaanse ketchup

  • 5 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Sla de kipfilets tussen huishoudfolie plat en snijd het in 4 redelijk gelijke stukken. Leg de kipfiletstukken in een schaal of kom. Voeg 3 el olijfolie extra vierge toe, 1el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, rasp en sap van 1 citroen, knoflook en een flinke snuf peper en zout. (laat eventueel marineren).
  • Kluts op een bord met een scheutje melk het ei en leg op een ander bord een flinke hand panko. Meng de panko met 50gr geraspte Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper en zout. Haal de kipfilet door het ei en dan door de panko. Verwarm in een pan een flinke scheut olie en een goede klont roomboter. Bak de kip goudbruin en gaar. Meng voor de Italiaanse ketchup alle ingrediënten.
  • Smeer het stokbrood in met de Italiaanse ketchup. Leg hierop wat sla, daarop de gepaneerde kip, tomaten, mozzarella en nog een klein beetje extra Italiaanse ketchup. (tip: ook lekker om een beetje mayo op het stokbrood te smeren)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Italiaanse gepaneerde kip

recept broodje Italiaanse gepaneerde kip
Deze gepaneerde Italiaanse kip is niet alleen lekker op een broodje maar ook als snack met de Italiaanse ketchup erg lekker. Ook lekker op dit broodje is om er uitgebakken pancetta op te leggen. (of gewoon ontbijtspek want pancetta is best prijzig)
recept broodje Italiaanse gepaneerde kip
In de middag drinken wij hem natuurlijk niet met een wijntje maar ‘s avonds mag het 🙂  Dit keer dronken wij er een super lekkere rosé bij. Wij zijn gek van wijn en ik zou het bijvoorbeeld heel erg leuk vinden om bij de recepten (niet altijd hoor) een wijn tip te geven. Zou je dit leuk vinden? Laat het mij weten, dan kan ik er eventueel mee aan de slag 🙂

Onderstaande broodjes recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/avocado-kip-salade-een-lekkere-zomerse-salade/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-kip-kerrie-salade-maken-vergeet-de-kant-en-klare-bakjes/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/broodjes-tip-italiaanse-bol-vegetarische-toscaanse-carre/” target=”_blank”]