Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat. Dit broodje is niet alleen lekker tijdens de lunch maar in de zomer ook als avondmaaltijd.

broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

Dit broodje maak je in kwartiertje klaar en daarna is het echt smullen geblazen. Serveer eventueel een kom heerlijke romige tomatensoep bij dit broodje als je het als complete avondmaaltijd wilt gaan eten.

Broodje chorizo

Als kind was ik al verzot op chorizo op brood. Mijn klasgenoten zullen dit alleen niet altijd leuk gevonden hebben 🙂

Normaal gesproken eet het ik het gewoon saai op brood met een beetje boter. Dit keer wilde ik uitpakken en ik denk dat het wel goed gelukt is. Iedereen heeft thuis dit broodje namelijk goedgekeurd.

Eet jij ook graag een lekker broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje rosbief met Vadouvan-mayonaise, broodje ossenworst met pittige mayonaise of maak eens het broodje salami met pittige roomkaas.

Gebakken uien en tomaat

Door de rode ui en stukjes tomaat even kort in de koekenpan te bakken krijg je een heerlijke smaak aan je ingrediënten. Verder breng ik de uien met tomaat nog op smaak met versgemalen zwarte peper en verse fijngehakte peterselie.

Recept broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

broodje chorizo met gebakken ui en tomaat

Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

Dit broodje chorizo met gebakken uien en tomaat wordt nog lekkerder met een beetje verkruimelde feta eroverheen.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands, Spaans
Trefwoord: broodje chorizo, chorizo, feta, gebakken tomaat, gebakken uien, lunch, paprika-mayonaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 broodjes soort naar eigen wens
  • 100 gram chorizo beleg
  • 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 200 gram romaatjes gehalveerd
  • 75 gram feta
  • handje peterselie fijngehakt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • handje rucola
  • snufje zout

PAPARIKA MAYONAISE

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de paprika mayonaise en zet apart.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien met de tomaat en een snuf peper en snufje zout voor ongeveer 1 tot 2 minuten. Haal de pan van het vuur en meng een beetje fijngehakte peterselie erdoorheen.
  • Snijd de broodjes open en smeer beide kanten in met de mayonaise. Beleg op de onderkant een beetje rucola, verdeel daaroverheen de chorizo, daaroverheen de gebakken ui met tomaat, verdeel er nog wat verkruimelde feta en eventueel fijngehakte peterselie overheen. 
  • Eet smakelijk!
  • TIP: in plaats van romaatjes kan je ook cherrytomaten of snoeptomaatjes gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Broodje chorizo met gebakken uien en tomaat

broodje chorizo met gebakken ui en tomaat