Broccoli stamppot met hete kip

Broccoli stamppot met hete kip
Deel met je vrienden:

Broccoli stamppot met hete kip

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli in stukjes gesneden....ook de stam
  • 1,5 kilo aardappelen in stukjes gesneden
  • 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 100 milliliter melk
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • klont roomboter

HETE KIP

  • 2 grote kipfilets gekookt (15 min) en geplukt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 7 eetlepels chilisaus
  • 2 flinke theelepels paprikapoeder
  • chilivlokken of pul biber optioneel

Instructies

  • Kook de aardappelen net niet gaar en voeg dan de broccoli toe. Kook tot de zowel de aardappelen als de broccoli gaar zijn. Giet alles af en stamp fijn met een klont roomboter en 100 ml melk. (gebruik meer melk als je een smeuïgere stamppot wilt) Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en spatel er de geraspte kaas door.
  • Maak dat de aardappelen koken ook de hete kip alvast klaar: Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, sambal en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe samen met de paprikapoeder en chilisaus. Bak dit 3-5 minuten op middelhoog vuur mee. Serveer de stamppot met de hete kip en bestrooi eventueel met wat chilivlokken (of pul biber) voor extra pit.
  • TIP: gebruik je geen voorgekookte en geplukte kip, dan moet je de kipfilets heel fijn snijden en iets langer mee bakken. Wil je meer kip gebruiken, voeg dan ook meer chilisaus toe. Wij hadden met zijn vieren echt genoeg aan twee grote kipfilets. Ik denk dat dit ongeveer 500 gram was.