bananenbrood met noten en chocolade

bananenbrood met noten en chocolade
Deel met je vrienden:

bananenbrood met noten en chocolade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram gemengde noten ongebrand en ongezout
  • 2 bananen geprakt
  • snufje zout
  • 100 gram pure chocolade grof gesneden
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de roomboter met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe en een snufje zout en roer dit goed door het mengsel. Meng de bloem met het cacaopoeder en voeg ook dit beetje bij beetje toe. Als alles goed gemengd is voeg je de geprakte banaan toe. Ook dit roer je door het beslag. Als laatste voeg je de pure chocolade en gemengden noten toe.
  • Doe het beslag in het cakeblik en bak in 60-70 minuten gaar.