bami met pangangsaus en groenten

bami met pangangsaus en groenten

Op Familie over de Kook staat al een recept van een ajam pangang. De pangangsaus vond ik echt zo ontzettend lekker, dat ik ben gaan experimenteren voor meer recepten en daar kwam deze ontzettend lekkere bami met pangangsaus en groenten uit. Ik probeer steeds vaker wat snellere recepten te maken die je na een lange werkdag ook nog gewoon kan maken. Dit is er zo eentje! Beaudine wilde eerst absoluut niet mee eten omdat het haar helemaal niet lekker leek maar na 1 hap was ze gelukkig overtuigd. Er was nog een beetje bami over en dat heeft ze de volgende dag tussen de middag opgegeten. Zo vies was het dus hahaha.

recept bami met pangangsaus en groenten 

bami met pangangsaus en groenten

bami met pangangsaus en groenten

4.17 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram mie nestjes
  • 300 gram kipgehakt
  • 3 sjalotjes in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 bakje (250gram) champignons grof gesneden
  • 2 paprika’s in dunne reepjes gesneden
  • 200 gram sugar snaps
  • 125 gram taugé
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 3 stuks bosui fijngesneden

pangangsaus

  • 300 milliliter water
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 citroen het sap
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • scheutje koud water voor de maïzena

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pangangsaus in een klein steelpannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Als het kookt meng dan 1 el maïzena met een scheutje koud water en voeg dit aan de saus toe. Laat nog even 1 minuutje doorkoken en zet daarna het vuur laag.
  • Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de roerbakgroenten klaar. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalotjes met de knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 tl kerriepoeder. Voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan. Voeg vervolgens de de paprika’s en champignons toe en roerbak dit tot de champignons beginnen te verkleuren. Voeg dan de sugar snaps en taugé toe en bak dit kort mee. Giet de helft van de saus erbij en laat dit eventjes koken voor 1 à 2 minuutjes. Giet de bami af en meng dit door de groenten-saus. Bestrooi met de bosui. Serveer de overgebleven pangangsaus er los bij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

bami pangang

recept bami met pangangsaus en groenten maken ipv ajam pangang
Met het schrijven van dit recept loopt het water me echt alweer in de mond. Ik zal echt niet zeggen dat dit recept gezond is……er gaat namelijk best veel suiker in de saus maar de hoeveelheid groenten compenseert dit weer hahaha. O ja, officieel is een pangangsaus behoorlijk zoet maar omdat wij thuis van pit houden is mijn variant wel wat pittiger dan je misschien gewend bent van de Chinees. 
recept bami met pangangsaus en groenten ipv ajam of babi pangang
Wil je dus eens iets anders maken dan babi pangang of ajam pangang? Probeer dan eens deze makkelijke maaltijd! Heb je over? Geen probleem….de volgende dag is het stiekem nog lekkerder hahaha.