bami met kip en groenten

bami met kip en groenten
Deel met je vrienden:

bami met kip en groenten

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Chinese
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak (400gram) wokgroenten ik gebruikte Chinese wokgroenten met paksoi
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2,5 eetlepel sojasaus
  • 7 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 300 gram mie nestjes
  • 1 grote rode ui fijngesnipperd
  • pinda's optioneel
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • scheut olie

Instructies

  • Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Spoel met koud water af. Maak ondertussen het kip groenten mengsel klaar: meng in een schaaltje 2 el ketchup met 1tl rijstazijn, 1tl chilipoeder, snuf peper, 7el sweet chilisaus, 2,5el sojasaus en 2el honing. Verhit in een wok een flinke scheut olie. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Bak de kip met de rode ui, gember, knoflook en rode peper goudbruin. Voeg de zak wokgroenten toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg het schaaltje met marinade toe en bak het geheel nog voor 3 minuten op hoog vuur. Roer de bami erdoorheen en verwarm deze mee. Bestrooi met eventueel wat extra rode peper en pinda's.