bami met kip ketjap en wokgroenten

bami met kip ketjap en wokgroenten
Deel met je vrienden:
bami met kip ketjap en gebakken ei

bami met kip ketjap en wokgroenten

4.37 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 300 gram mie
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 50 milliliter chilisaus
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel five spice poeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • rode peper optioneel
  • seroendeng
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de eieren.
  • Meng de fijngesneden met kip met de paprikapoeder, five spice, gemberpoeder, uienpoeder, peper, zout en kerriepoeder. Verhit een klontje roomboter in een hapjespan of wok. Bak de kip rondom goudbruin aan en haal uit de pan. Fruit in het overgebleven vet de ui met knoflook, tomaat en sambal. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe. Laat dit 1 minuutje pruttelen. Leg de kip terug in de pan en voeg de wokgroenten toe. Bak nog 5 minuten alles mee. Meng de kip ketjap met de mie en hussel goed door elkaar.
  • Bestrooi eventueel met seroendeng en serveer met kroepoek en gebakken ei. Ben je net zoals ons liefhebber van een beetje pit? Bestrooi dan de bami met een beetje fijngehakte rode peper.