Aziatische salade met kip en pittige satésaus. Een gezonde, heerlijke en simpel te maken salade waar het hele gezin van gaat smullen.
Wauw! Dit is toch wel één van de lekkerste salades die ik ooit gegeten en klaargemaakt heb. Deze Aziatische salade met zelfgemaakte pittige satésaus is absoluut een blijvertje. Zelfs de kids hebben echt goed meegegeten en dat gebeurt toch niet vaak met salades. De kip is ook super lekker om met rijst te eten en ik als patat verslaafde ga hem ook een keertje maken met patat….mag toch best?
Eet jij ook graag salades? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: salade Caprese met geroosterde tomaat, Mexicaanse salade met chipotle kip of maak eens de noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing klaar.
recept Aziatische salade met kip en pittige satésaus

Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 1 zak (300 gram) sla naar keuze
- 2 grote penen in dunne reepjes gesneden
- 2 avocado’s in blokjes gesneden
- paar takjes koriander grof gehakt
- 100 gram cashewnoten ongezouten
- 500 gram kipfilet of kippendijen in reepjes gesneden
Aziatische marinade
- 2 flinke eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 2 flinke eetlepels sweet chilisaus
- 1/2 citroen sap + rasp
Pittige satésaus
- 2 grote eetelepels pindakaas met nootjes
- 5 eetlepels ketjap manis meer als je wilt
- 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- snufje peper
- 1 eetlepel ketchup
- water naar eigen dikte toevoegen
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng alle ingrediënten voor de Aziatische marinade. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en bak de kipfilet met een snufje peper en zout goudbruin. Voeg de Aziatische marinade toe en bak het geheel tot de kip gaar is en de saus kleverig geworden is.
- Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten. Leg de sla op een grote serveerschaal. Verdeel daaroverheen de reepjes wortel, stukjes avocado en de grof gesneden koriander. Leg dan de Aziatische kip reepjes op de sla met eventueel wat kleverige saus en bestrooi met de cashewnoten.
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe en verwarm even kort op het fornuis.
Salade als avondmaaltijd
Voorheen aten wij eigenlijk nooit een salade als avondmaaltijd. Nu ik steeds meer aan het experimenteren ben merk ik dat het juist super lekker kan zijn om een salade s’avonds als maaltijd te eten. Als je maar zorgt dat er voldoende in je salade zit. Deze salade kan je eventueel ook zonder Naanbrood eten. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete salade. Laat deze achter in een reactie onderaan bij de comments of op de Familie over de Kook Facebookpagina.


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.