appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 2 goudreinet appels geschild en in blokjes gesneden
  • scheutje citroensap
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei geklutst
  • rietsuiker
  • 30 milliliter Licor 43
  • 2 flinke theelepels maïzena
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Meng de blokjes appel met 30 ml Licor 43, 2 tl maïzena, scheutje citroensap en 1 el suiker. Laat dit 30 minuten intrekken. Kneed ondertussen het amandelspijs met de helft van het geklutste ei. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg het plakje bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft een klein beetje amandelspijs over de lengte en hierop wat blokjes appel. Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflap in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer