aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 zak aardappelpartjes met schil voorgegaard
- 1 bosje bosbeentjes
- 4 stukjes kabeljauwfilet vers
- 1 bosje bosui
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- olijfolie
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel roomboter
- snufje gemalen zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Breng een pan met 750 ml aan de kook
- Snijd het groen van de bospeen en snijd daarna de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens beide kanten door de helft
- Kook de bospeen voor 5 minuten op middellaag vuur. Giet de bospeen af
- Vet een grote ovenschaal in en leg op de ene helft de aardappelpartjes en op de andere helft de gekookte posbeen
- Besprenkel de aardappelpartjes en bospeen met olijfolie en gemalen zeezout en zwarte peper
- Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten
- Maak ondertussen de yoghurt saus en de kabeljauw klaar
- Snijd de bosui in fijne ringen. Meng 5 flinke eetlepels yoghurt met een handje bosui, mosterd, olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout
- Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de overige bosui voor 1 minuut
- Voeg de kabeljauw toe en bak 2-3 minuten aan iedere kant en breng op smaak met zwarte peper en zeezout
- Verdeel de bospeen en de aardappelpartjes over 4 borden en serveer met de gebakken kabeljauw/bosui en de frisse yoghurtsaus
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer