aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus

aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus
Deel met je vrienden:

aardappel ovenschotel met wortel, kabeljauw en een frisse yoghurtsaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelpartjes met schil voorgegaard
  • 1 bosje bosbeentjes
  • 4 stukjes kabeljauwfilet vers
  • 1 bosje bosui
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel roomboter
  • snufje gemalen zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Breng een pan met 750 ml aan de kook
  • Snijd het groen van de bospeen en snijd daarna de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens beide kanten door de helft
  • Kook de bospeen voor 5 minuten op middellaag vuur. Giet de bospeen af
  • Vet een grote ovenschaal in en leg op de ene helft de aardappelpartjes en op de andere helft de gekookte posbeen
  • Besprenkel de aardappelpartjes en bospeen met olijfolie en gemalen zeezout en zwarte peper
  • Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten
  • Maak ondertussen de yoghurt saus en de kabeljauw klaar
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Meng 5 flinke eetlepels yoghurt met een handje bosui, mosterd, olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout
  • Verhit in een koekenpan de roomboter en bak de overige bosui voor 1 minuut
  • Voeg de kabeljauw toe en bak 2-3 minuten aan iedere kant en breng op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Verdeel de bospeen en de aardappelpartjes over 4 borden en serveer met de gebakken kabeljauw/bosui en de frisse yoghurtsaus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook