Heb je weinig tijd maar wil je wel een voedzame avondmaaltijd op tafel zetten? Maak dan een keertje deze ovenschotel met aardappel en sperziebonen klaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in.
Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de uien met de knoflook, rode peper, gember, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, gedroogde tijm, peper, zout en de spekblokjes. Voeg als de uien glazig zijn de bevroren sperziebonen toe en bak deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurde bij mij met de deksel op de pan ongeveer 4 minuten.
Giet de aardappelen af en bak deze kort mee. Schep daarna alles in een ovenschaal en bak nog ongeveer 15 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn geworden. TIP: Leg eventueel nog wat klontjes roomboter erbij voordat de schaal in de oven gaat. TIP: Ook lekker is om nog een beetje geraspte kaas toe te voegen voordat je de ovenschotel afbakt.