Pittige sperziebonen ovenschotel

KokenKoken
Pittige sperziebonen ovenschotel
Deel met je vrienden:

Deze pittige sperziebonen ovenschotel is ideaal om te maken na een drukke werkdag. Deze ovenschotel staat namelijk met 30 minuten op tafel. Onze oudste dochter Beaudine, die normaal gesproken absoluut geen sperziebonen lust, heeft echt de de laatste restjes uit de pan geschraapt. Ik ben zelf helemaal gek van sperziebonen en het recept van mijn vegetarische Indiase stoofschotel met aardappel en sperziebonen staat ook regelmatig bij ons op het menu. 

Recept pittige sperziebonen ovenschotel

ovenschotel met aardappel, sperziebonen en spek

4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 850 gram kruimige aardappelen in grove stukken gesneden
  • 400 gram sperziebonen diepvries
  • 1 rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
  • 2,5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • snuf peper en zout
  • 1,5 theelepel gedroogde tijm
  • olie
  • roomboter optioneel
  • 125 gram gerookte spekblokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in.
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de uien met de knoflook, rode peper, gember, paprikapoeder, chilipoeder, gedroogde tijm, peper, zout en de spekblokjes. Voeg als de uien glazig zijn de bevroren sperziebonen toe en bak deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurde bij mij met de deksel op de pan ongeveer 4 minuten.
  • Giet de aardappelen af en bak deze kort mee. Schep daarna alles in een ovenschaal en bak nog ongeveer 15 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn geworden. Leg eventueel nog wat klontjes roomboter erbij voordat de schaal in de oven gaat.

 

Pittige sperziebonen ovenschotel met spek

pittige sperziebonen
Deze pittige sperziebonen ovenschotel krijgt zijn pit door zowel rode peper als chilipoeder. Mocht je nu niet zo’n pittige eter zijn, laat dan de chilipoeder weg uit het recept.
pittige sperziebonenschotel
Wij aten deze aardappel ovenschotel met gekruide speklapjes. Er zit al vlees in de ovenschotel, dus je zou het natuurlijk ook zonder extra vlees kunnen eten. Ook lekker is om er een eitje bij te koken of te bakken.

 

Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker