aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika

aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika
Deel met je vrienden:

aardappel ovenschotel met doperwten en rode paprika

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Porties: 1 ovenschotel

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen in stukken gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 milliliter slagroom
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram geraspte kaas extra belegen
  • snuf peper en zout
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 300 gram gehakt
  • olie

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, giet af en laat eventjes staan met de deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de uien met de knoflook, paprika's, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerrie masala en een snuf peper/zout. Voeg het gehakt en 2 tl sambal badjak toe. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg de doperwten toe en bak deze even kort mee.
  • Verwarm in een klein pannetje de melk met de slagroom en de roomboter. Stamp de aardappel met dit mengsel en breng op smaak met peper, zout en 1 tl nootmuskaat. Meng het gehakt-groente mengsel erdoor met de helft van de kaas. Schep dit in een ovenschaal met bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in 15 minuten goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook