zelf een cheeseburger maken

zelf een cheeseburger maken

Zelf een lekkere cheeseburger maken is echt niet moeilijk. Jan Willem en Beaudine nemen bij de McDonald’s vaak een cheeseburger. Zo’n klef ding wat juist daarom stiekem erg lekker is. Deze zelfgemaakte cheeseburger is niet te vergelijken met zo’n kleffe burger maar is wel echt heel erg lekker. Voordeel is dat het ook een ontzettend simpele burger om te maken is. Ik maak graag zelf mijn burgers maar je kunt natuurlijk ook kant en klare burgers kopen.

Vanwege het “Corono virus” zullen wij financieel een beetje moeten gaan opletten. De McDonald’s bezoekjes gaan dus even de koelkast in 😉 Tenzij het virus snel op zijn retour gaat en het leven weer “back to normal” zal gaan maar dit verwachten wij niet. Deze burger is redelijk goedkoop om te maken en zo kan je toch nog lekker snacken. Ik haal tegenwoordig mijn aardappels bij een boer vlakbij en maak graag zelf friet bij de burger. Door de frietjes dun te snijden heb je lekkere krokante friet. Wil je jezelf helemaal verwennen? Maak er dan ook zelf mayonaise bij. Op en top genieten van een heerlijke maaltijd.

Recept simpele cheeseburger

zelf een cheeseburger maken

Simpele Cheeseburger

geniet van een heerlijke zelfgemaakte cheeseburger
5 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: burger, cheeseburger, recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • mosterd
  • ketchup
  • ijsbergsla
  • 2 stuks trostomaten in plakjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 stuks uien
  • snufje chilivlokken
  • 1 eetlepel honing
  • klontje roomboter

Instructies

  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak op redelijk hoog vuur de uien met een snuf peper, zout, chilivlokken en de honing. Zet het vuur daarna laag en laat de uien 10-15 minuten zachtjes garen. (dit kun je overigens prima een dag van te voren doen)
  • Grill de broodjes goudbruin in een grillpan of oven. Meng het gehakt met de uienpoeder, knoflookpoeder, flinke snuf zwarte peper en zout. Kneed goed door en vorm er 4 burgers van. Grill de burgers in een grillpan, op de bbq of in een koekenpan goudbruin en gaar. (wij eten de burgers het liefste medium rare) Begin op hoog vuur en bak de burgers kort aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet daarna het vuur lager en bak tot je de gewenste gaarheid hebt. Voor medium rare is dit ongeveer 3-5 minuten. Als de burgers bijna klaar zijn leg je de plakjes cheddar erop. Zo kan de kaas lekker smelten over de burger.
    TIP: ik bestrooi beide kanten altijd nog met een beetje vers gemalen zwarte peper voordat ik de burgers ga bakken.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met een laagje mosterd en ketchup. Leg daarop een beetje ijsbergsla, de burger, de gebakken uien en tomaat. Smeer eventueel de bovenkant van het broodje ook nog in met een beetje ketchup.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

zelf cheeseburgers maken

De smile op Beaudine haar gezicht zegt denk ik wel genoeg. Deze burger is geen straf om te eten. Wil je een keertje uitpakken? Dan is het ook erg lekker om nog krokant gebakken spek op de burger te doen.

Ook lekkere burger recepten zijn: Big Tasty zelf maken, kipburger met Dorito’s uit de oven of Amerikaanse hamburger met coleslaw en bbq saus.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken