9 makkelijke maaltijden die klaar zijn binnen 30 minuten

9 makkelijke maaltijden die klaar zijn binnen 30 minuten

makkelijke maaltijden die klaar zijn binnen 30 minuten! Ik houd van lekker eten en van lekker eten bereiden. Nu vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om te kokkerellen maar daar heb ik echt niet iedere dag de tijd voor. De meeste dagen van de week zijn tegenwoordig rennen en vliegen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nu denk ik dat dit je best bekend voorkomt, dus daarom heb ik 9 lekkere en vooral makkelijke maaltijden op een rijtje gezet. Er is dus eigenlijk geen excuus om niet een gezonde maaltijd op tafel te zetten na een drukke (werk)dag. Whahaha zeg ik die regelmatig de frituurpan aanzet 😉 

9 makkelijke maaltijden

BAMI MET PANGANGSAUS EN GROENTEN

Ik zal echt niet zeggen dat dit recept super gezond is, want er gaat namelijk best veel suiker in de saus. De hoeveelheid groenten compenseert dit echter weer hahaha. O ja, officieel is een pangangsaus behoorlijk zoet maar omdat wij thuis van pit houden is mijn variant wel wat pittiger dan je misschien gewend bent van de Chinees. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bami-met-pangangsaus-en-groenten/” target=”_blank”]

ANDIJVIESTAMPPOT MET RAS EL HANOUT EN GEBAKKEN UITJES

Een stamppot maken is eigenlijk nooit heel werk. Deze andijviestamppot met ras el hanout kruiden is echt zo onwijs lekker. Bomvol smaak, pittig maar niet té en weer eens anders dan anders! De gebakken uitjes geven de stamppot een lekkere bite.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/andijviestamppot-met-ras-el-hanout-lekker-anders/” target=”_blank”]

AZIATISCHE NOEDELS GROENTEN

Deze Aziatische noedels zijn echt super gezond. Mocht je nu niet zo van noedels houden, dan kan je deze ook makkelijk vervangen voor rijst of bami. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aziatische-noedels-met-groenten-klaar-binnen-20-minuten/” target=”_blank”]

KRUIDIGE AARDAPPELEN MET WORST

Soms zijn makkelijke maaltijden misschien nog wel lekkerder dan hele uitgebreide recepten. Met deze ovenschotel kan je zoveel variëren, dat het echt nooit saai wordt. Serveer deze ovenschotel met sperzieboontjes of een salade. Ook kan je bijvoorbeeld groenten al toevoegen aan de ovenschotel. Lekker met paprika’s, champignons, wortelen eigenlijk met alles. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-aardappelen-worst-oven/” target=”_blank”]

ORZO RISOTTO MET PADDENSTOELEN EN KRUIDENROOMKAAS

Deze Orzo risotto was één van de eerste recepten die op Familie over de Kook stond. Dit recept is echter alleen geen zelfverzonnen recept. Het is namelijk een recept van Hello Fresh. Voorheen had ik namelijk 3 dagen in de week een Hello Fresh Box. Deze heb ik alleen vlak na het starten van de blog opgezegd omdat ik liever zelf recepten maak voor de blog. Daarbij kwam het niet lekker meer uit met de dagen, waardoor ik best veel eten moest weggooien. Dit was overigens wel echt één van de lekkerste recepten die wij gegeten hebben uit de box.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarisch-recept-orzo-risotto-paddenstoelen/” target=”_blank”]

THAISE CURRY MET KIP

Deze Thaise curry met kip is behalve ontzettend lekker ook nog eens klaar in 30 minuten. Je hebt dus niet altijd pakjes en zakjes nodig om snel avondmaaltijd op tafel te zetten. DezeThaise curry zit ook weer echt bomvol smaak en pit, wil je liever iets minder pittig eten, dan is deze Indiase curry Tiki Masala meer geschikt voor jou.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-curry-met-kip-klaar-in-30-minuten/” target=”_blank”]

PASTA MET TONIJN EN SPINAZIE

Deze pasta met tonijn en spinazie is één van mijn favoriete pastagerechten. Hij is namelijk zo simpel te maken en de smaken zijn heel puur. Omdat ik hem zo lekker vond ben ik ermee gaan experimenteren en daar kwam ook een heerlijke lasagne met tonijn en spinazie uit. Mocht je dus wat variatie willen, dan kan je die ook eens maken. 

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-tonijn-en-spinazie-30-minuten-op-tafel/” target=”_blank”]

KRIELTJES OVENSCHOTEL MET KRUIDIG GEHAKT, SPEK UI EN KAAS

Deze krieltjes ovenschotel mocht natuurlijk echt niet ontbreken in dit lijstje met makkelijke maaltijden. Door een bekertje crème fraîche toe te voegen wordt de ovenschotel heerlijk romig.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/krieltjes-ovenschotel-met-gekruid-gehakt-spek-ui-en-kaas/” target=”_blank”]

HARTIGE ANDIJVIETAART MET KRUIDIG GEHAKT EN KAAS

Wij eten heel vaak andijviestamppot maar soms wil je ook weleens iets anders eten. Nu vind ik persoonlijk een salade van andijvie ook erg lekker maar daar doe ik de rest van het gezin geen plezier mee. Met deze hartige taart gelukkig wel…..er werd “gevochten” om het laatste stukje. Dat zegt denk ik wel genoeg!

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-andijvietaart-met-kruidig-gehakt-en-kaas/” target=”_blank”]