8 recepten met aubergine

8 recepten met aubergine

8 recepten met aubergine. De aubergine is een enorm veelzijdige, gezonde en vooral heerlijke groente. Dus duik snel de keuken in!

Aubergine is heel veelzijdig

Ontdek heerlijke en gezonde recepten met aubergine. Deze veelzijdige paarse groente heeft een unieke smaak en een zachte, vlezige textuur. Deze groente leent zich perfect voor verschillende soorten gerechten.

Door zijn absorberende eigenschappen neemt de aubergine gemakkelijk smaken op van andere ingrediënten. Hierdoor is het een uitstekende keuze is voor bijvoorbeeld heerlijke stoofschotels, curry’s en ovenschotels. Je kunt de aubergine ook juist lekker krokant bakken. Heerlijk als vleesvervanger op een burger of bij een pasta.

Bovendien zorgt de aubergine voor een prachtige textuur en diepe smaak in gerechten, wat deze groente een favoriet maakt onder liefhebbers van vegetarische maaltijden.

De aubergine is ontzettend gezond

Waarom is de aubergine zo gezond en lekker? Allereerst is de aubergine een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine B6, foliumzuur en mineralen zoals kalium en magnesium.

Vezels helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en kunnen het cholesterolgehalte verlagen, terwijl vitamine B6 en foliumzuur essentieel zijn voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en een gezond metabolisme.

Bovendien bevat de aubergine antioxidanten, zoals anthocyaninen, die cellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en zo bijdragen aan een sterker immuunsysteem.

Wanneer zijn aubergines goed verkrijgbaar

Aubergines zijn over het algemeen goed verkrijgbaar vanaf de late lente tot in de herfst. In deze periode vind je in de supermarkt, groenteboer en op de markt een overvloed aan verse aubergines in verschillende vormen en maten.

Let bij het kopen van aubergines op hun stevige en glanzende schil, zonder deuken of verkleuringen, om de beste kwaliteit te garanderen.

8 recepten met aubergine

Vegetarische lasagne met aubergine en spinazie

vegetarische lasagne met aubergine

Ga naar het recept van de vegetarische lasagne met aubergine en lasagne:

krieltjes ovenschotel met aubergine en courgette

familie over de kook weekmenu

Ga naar het recept van de krieltjes ovenschotel met aubergine en courgette:

Pasta in tomatensaus met aubergine

pasta in tomatensaus met 2 soorten aubergine bereidingen

Ga naar het recept van de pasta in tomatensaus met aubergine:

Vegetarische stoof met aubergine en courgette

stoof met aubergine en courgette

Ga naar het recept van de vegetarische stoof met aubergine en courgette:

Aubergine chutney met tomaat

aubergine chutney

Ga naar het recept van de aubergine chutney met tomaat:

Pastasalade met witte asperges en aubergine

recepten met aubergine

Pastasalade met witte asperges en aubergine:

Aubergine stoof met aardappel en kip

recepten met aubergine

Ga naar het recept van de aubergine stoof met aardappel en kip:

Krokante aubergine burger met pittige salsa

recepten met aubergine

Ga naar het recept van de krokante aubergine burger met pittige salsa:

Hopelijk heb je iets lekkers zien staan in bovenstaand overzicht.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken