7 lekkere gehaktballetjes voor Oudejaarsavond

7 lekkere gehaktballetjes voor Oudejaarsavond

7 lekkere gehaktballetjes voor Oudejaarsavond. Alle recepten zijn super snel en simpel te bereiden. Daarna is het smullen geblazen.

Oudejaarsavond en heerlijke hapjes

Oudejaarsavond is hét moment om samen te genieten van heerlijke hapjes. Gehaktballetjes zijn hier thuis dan altijd een succes. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker maar gelukkig ook super makkelijk van tevoren te maken. Dat scheelt je stress op Oudejaarsavond zelf 🙂

7 lekkere gehaktballetjes voor Oudejaarsavond

Het fijne is dat je gehaktballetjes prima een dag van tevoren kunt maken. Bewaar ze in de koelkast en warm ze op in de oven of in een pannetje. Eigenlijk is het sowieso lekkerder om de gehaktballetjes van te voren te bereiden. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. Sommige recepten gebruik ik als basis voor ons avondeten maar ze kunnen ook prima als borrelhapje geserveerd worden.

Gehaktballetjes in cola-saus

gehaktballetjes in cola saus

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in cola-saus:

Chimichurri gehaktballetjes

gehaktballetjes met chimichurri

Ga naar het recept van de gehaktballetjes met chimichurri:

Gehaktballetjes in honing-sojasaus

gehaktballetjes in honing-sojasaus

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in honing-sojasaus:

Gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus

gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus

Ga naar het recept van de gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus:

Italiaanse gehaktballetjes in roomsaus

Italiaanse gehaktballetjes in roomsaus

Ga naar het recept van de Italiaanse gehaktballetjes in roomsaus:

Gehaktballetjes in chipotle pindasaus

gehaktballetjes in chipotle pindasaus

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in chipotle pindasaus:

Griekse gehaktballetjes met feta

Griekse gehaktballetjes met feta uit de oven

Ga naar het recept van de Griekse gehaktballetjes:

Waarom gehaktballetjes altijd een succes zijn

Gehaktballetjes zijn hartig, smaakvol en bijna iedereen vindt gehaktballetjes wel lekker. Je kunt ze op talloze manieren klaarmaken: van pittige balletjes, tot romige balletjes of gehaktballetjes met pindasaus. Serveer de balletjes warm of koud, al geef ik zelf de voorkeur aan warme gehaktballetjes.

Welk gehakt gebruik je?

Het mooie aan gehaktballetjes is dat je elk soort gehakt kunt gebruiken wat jijzelf lekker vindt. Rundergehakt geeft een stevige smaak en structuur. Voor een zachtere structuur kun je half-om-half gehakt proberen. Liever iets bijzonders? Kies dan voor kipgehakt of lamsgehakt. Vegetarisch gehakt kan ook heel goed en maken de balletjes geschikt voor iedereen.