5 pastasalade recepten: simpel, lekker en gezond

5 pastasalade recepten: simpel, lekker en gezond

Een pastasalade is altijd lekker om te eten en ook super simpel om te maken! Ik heb daarom 5 pastasalade recepten in overzicht gezet. Zo hoop ik je een beetje inspiratie te kunnen geven. Wij eten zelf thuis heel erg graag pastasalades en de kids zijn er dan ook gek op. Hopelijk zie jij ook een lekker recept staan die je thuis zelf wilt gaan proberen ๐Ÿ™‚ Eet smakelijk alvast in ieder geval!

5 pastasalade recepten

  • Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

pastasalade met gegrilde kip en pesto

Deze pastasalade met gegrilde kip en pesto is zonder de gegrilde kip eigenlijk ook echt al ontzettend lekker. Dit recept bewijst dat lekker eten en simpel koken hand in hand kunnen gaan. Zonder de gegrilde kip kan de salade ook prima als bijgerecht dienen bij een bbq. Ik koos voor penne maar gebruik gerust een andere pastasoort.

pastasalade met pesto en gegrilde kip

Pasta salade met spekjes, tomaat en ei

Soms heb je recepten die echt meteen in je favoriete lijstje komen te staan. Dat gebeurde ook met deze pastasalade met spekjes, tomaat en ei. De pasta is overigens ook ontzettend lekker om warm te serveren. Super gezond is deze salade niet maar soms mag je jezelf echt wel even verwennen. Uiteraard kan je deze pastasalade wel gezonder maken. Gebruik dan een volkoren pasta, minders spekjes en een light roomkaas.

pastasalade met spekjes

Carpaccio met pesto pastasalade

Een ideale zomermaaltijd! Dat is deze pastasalade met pesto en carpaccio absoluut. Hij is super snel te maken, fris van smaak en nog redelijk gezond ook. Je zou eventueel de carpaccio ook eens kunnen vervangen voor bijvoorbeeld een heerlijke Italiaanse ham. Zo zet je met een kleine aanpassing toch een hele andere maaltijd op tafel.

pastasalade met carpaccio, pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

volkoren pastasalade met avocado en spek

Deze “gezonde” pastasalade met avocado, tomaat en spek klinkt misschien niet heel gezond door de spek maar dat valt echt reuze mee. Een lichaam heeft ook vet nodig ๐Ÿ˜‰ Lekker eten zonder schuldgevoelโ€ฆ.wie wilt dat nu niet. De croutons maakte ik van donker meergranen brood. Ook dat is natuurlijk een stuk gezonder dat croutons gemaakt van witbrood.

volkoren pastasalade met spek en avocado

Pastasalade met gerookte kip en pesto

Dit recept is volgens mij รฉรฉn van de eerste recepten 4 jaar geleden op Familie over de Kook geweest. Nog steeds eten wij heel erg graag deze pastasalade. Ik vervang ook weleens de gerookte kip voor stukjes zalm. Welke pasta je gebruikt maakt niet heel veel uit. Zelf vinden wij de salade gemaakt met penne wel het lekkerst. Ook erg lekker is om de salade uit te breiden met olijven.

pastasalade met gerookte kip en pesto

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken