zomer salade met kruidige kip

zomer salade met kruidige kip
Deel met je vrienden:

zomer salade met kruidige kip

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes (zwarte) knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 citroen rasp
  • snuf chilivlokken
  • scheut olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

DRESSING

  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • scheut olijfolie extra vierge
  • scheutje water
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 citroen het sap

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 2 hele grote aardappels in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer in stukjes gesneden
  • 2 trostomaten in stukjes gesneden
  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • 1 grote krob romaine sla grof gesneden

Instructies

  • Marineer de kipfilets met de (zwarte) knoflook, gedroogde peterselie, scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, citroenrasp en snuf chilivlokken. (hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder hij wordt)
  • Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Kook de aardappels in 7-10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water. (het lekkerste is om de aardappels een dag van te voren te koken en te bewaren in de koelkast) Bak de aardappelblokjes goudbruin en gaar in olijfolie met een beetje roomboter, peper en zout.
  • Grill de kip gaar en goudbruin en snijd vervolgens in reepjes.
  • Meng de Romaine sla met de tomaat, avocado, komkommer en de dressing op een groot bord of in een schaal. Leg de gebakken aardappeltjes en kip erbij. Bestrooi met extra peper en een beetje chilivlokken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook