zelf de lekkerste pitabroodjes maken

zelf de lekkerste pitabroodjes maken

Bij ons thuis mislukken ook weleens gerechten. Jan Willem en ik hebben pas geleden lekker samen de hele zondag in de keuken gestaan om pitabroodjes te maken, falafel en tzatziki. Super gezellig maar hoe zuur is het dan als er één onderdeel gruwelijk mislukt! Nu was Jan Willem ook wel een klein beetje eigenwijs hoor. Het recept schreef namelijk voor dat er gedroogde kikkererwten gebruikt moest worden en hij dacht het wel even te kunnen vervangen voor kikkererwten uit blik. Nee, dat gaat dus niet! Met het frituren van de falafel viel alles helemaal uit elkaar en bleef er niets over. Gelukkig waren de pitabroodjes wel goed gelukt en hebben we deze uiteindelijk gegeten met shoarma en de zelfgemaakte tzatziki. Eén waarschuwing….als je eenmaal zelf pitabroodjes gemaakt heb dan wil je nooit die meer uit de supermarkt.

Recept zelf pitabroodjes maken

pitabroodjes

3 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 6 pita's

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 175 mililiter water lauwwarm
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 eetlepel Griekse of Turkse yoghurt
  • 1/2 eetlepel suiker
  • flinke snuf zout

Instructies

  • Meng de bloem met het zout en suiker. Maak er een kuiltje in en strooi hier het gist in. Giet het water eroverheen, 1,5 el olijfolie en een 1/2 el Griekse of Turkse yoghurt. Kneed alles goed door elkaar op een met bloem bestrooid werkblad. Het moet een soepel deeg worden. Voeg indien nodig meer water of bloem toe. Vet een mengkom in met een beetje olie en leg het deeg in de kom. Dek af met een warme theedoek en laat 60 minuten rijzen.
  • Leg op een bakplaat een vel bakpapier en bestrooi deze met een klein beetje bloem. Maak 6 bolletjes van het deeg en druk deze tot pitabroodjes. (ongeveer 0,5 cm dik) Laat het deeg nu 30 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Bak de pitabroodjes in 10-15 minuten goudbruin
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Deze zelfgemaakte pitabroodjes zijn echt zoveel lekkerder dan kant en klare pita’s. Deze pita’s zijn super zacht en iets dikker dan die uit de supermarkt. Wil je ze eventueel dunner qua dikte maak er dan meer uit hetzelfde deeg en druk ze nog platter. Ze moeten dan ook iets minder lang in de oven, dus let hier dan goed op.
Eigenlijk zouden we deze zelfgemaakte pita’s eten met falafel maar met shoarma en zelfgemaakte tzatziki was het ook erg lekker en totaal geen straf om te eten 😉

Deze recepten vind je misschien ook erg lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-ovenschotel-krieltjes-kip-en-groenten/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-hartige-taart/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-ketjap-chilisaus/” target=”_blank”]