Meng alle ingrediënten met de hand of in een keukenmachine tot een soepel deeg. (dit duurt ongeveer 5-10 minuten)
Vet een mengkom in.
Maak een bol van het deeg en leg deze in de ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg voor 1 tot 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bestrooi je werkblad met een beetje bloem. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Bol de stukjes deeg op en rol met een deegroller uit tot een pita van ongeveer 1/2 cm dik.
Leg een (thee) doek over de pita's en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven zo heet mogelijk voor (240-250 graden het liefst) Verwarm een bakplaat mee.
Leg op de hete bakplaat een stukje bakpapier en verdeel hier 4 pita's overheen. Bak de pita's in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Bak vervolgens de overige 4 pita's. (leg een theedoek over de gebakken pita's zodat ze lekker zacht blijven)
Nu kan je de pita's vullen met wat je wilt of je kunt ze als broodje gebruiken om in een fetadip of hummus te gebruiken.
TIP: je kunt het volkorenmeel ook vervangen voor bloem.