Ingrediënten
- 800 gram kikkererwten
- olijfolie extra vierge
- 1 citroen het sap
- 2 teentjes knoflook grof gesneden
- 1 eetlepel tahin
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1,5 theelepel kerrie masala
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- handje verse peterselie fijngehakt
- handje verse koriander fijngehakt
- gemalen zeezout
- gemalen zwarte peper
- 2 theelepels harissa
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
Instructies
- Giet de kikkererwten af in een kom (je hebt namelijk nog een gedeelte van het vocht nodig)
- Prak de helft van de kikkererwten grof met een vork en doe de andere helft van de kikkererwten in een keukenmachine
- Voeg bij de kikkererwten in de keukenmachine de Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, tahin, paprikapoeder, kerrie masala, komijnpoeder, harissa, 3 el kikkererwten vocht en 3/4 van de peterselie en koriander
- Pureer de kikkererwten tot je een redelijk smeuïge substantie verkregen hebt
- Breng het op smaak met zwarte peper en zeezout. Eventueel met nog andere specerijen die je gebruikt heb om de hummus te maken
- Roer de geprakte kikkererwten erdoor en verspreid de hummus op een groot bord, schaal of houten plank
- Maak met de bolle kant van een lepel draaiende bewegingen zodat er gleuven in de hummus ontstaan
- Giet flink wat olijfolie extra vierge in over de hummus en dan vooral in de gleuven die je zojuist gemaakt heb
- Bestrooi met flink wat paprikapoeder en de overgebleven koriander en peterselie
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer