zelf hummus maken

KokenKoken
zelf hummus maken
Deel met je vrienden:

zelf hummus maken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Diner, Lunch, Snack
Keuken: Arabische
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 800 gram kikkererwten
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen het sap
  • 2 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 eetlepel tahin
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerrie masala
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • handje verse koriander fijngehakt
  • gemalen zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels harissa
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

Instructies

  • Giet de kikkererwten af in een kom (je hebt namelijk nog een gedeelte van het vocht nodig)
  • Prak de helft van de kikkererwten grof met een vork en doe de andere helft van de kikkererwten in een keukenmachine
  • Voeg bij de kikkererwten in de keukenmachine de Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, tahin, paprikapoeder, kerrie masala, komijnpoeder, harissa, 3 el kikkererwten vocht en 3/4 van de peterselie en koriander
  • Pureer de kikkererwten tot je een redelijk smeuïge substantie verkregen hebt
  • Breng het op smaak met zwarte peper en zeezout. Eventueel met nog andere specerijen die je gebruikt heb om de hummus te maken
  • Roer de geprakte kikkererwten erdoor en verspreid de hummus op een groot bord, schaal of houten plank
  • Maak met de bolle kant van een lepel draaiende bewegingen zodat er gleuven in de hummus ontstaan
  • Giet flink wat olijfolie extra vierge in over de hummus en dan vooral in de gleuven die je zojuist gemaakt heb
  • Bestrooi met flink wat paprikapoeder en de overgebleven koriander en peterselie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!