zelf citroenlimonade siroop maken: lekker fris!

zelf citroenlimonade siroop maken: lekker fris!

Wat is er lekkerder dan een glas frisse citroenlimonade op een warme zomerse dag! Zelf citroenlimonade maken is echt een fluitje van een cent! Wij drinken eigenlijk voornamelijk water thuis maar soms wil je ook weleens iets anders en komt het water je neusgaten uit. Zelf je citroenlimonade siroop maken zorgt ervoor dat water drinken ineens een stuk minder saai wordt. Ja, er zit suiker in en nee, het is dus misschien niet heel gezond maar zolang je de citroenlimonade siroop “normaal” gebruikt, is er wat mij betreft niets aan de hand! Zelf een (citroen) limonadesiroop maken is zo gepiept en ik denk dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dat je vanzelf gaat experimenteren met andere smaken. Ik ben in ieder geval al druk bezit met andere soorten limonadesiroop te maken. Wordt dus vervolgd…..

Recept citroenlimonade siroop maken

citroenlimonade siroop

3.67 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drinken
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 1 flesje siroop

Ingrediënten

  • 5 citroenen groot
  • 2 limoenen groot
  • 400 gram fijne kristalsuiker

Instructies

  • Pers het sap uit de citroenen en limoenen. Zorg ervoor dat er geen pitjes in het sap komen. Verwarm in een klein steelpannetje het sap samen met 400 gram suiker. (niet te hoog vuur) Als de suiker helemaal is opgelost zet het vuur dan hoog en laat de siroop 3 minuten doorkoken. Giet de siroop in een schone fles en laat hem helemaal afkoelen. Gebruik de siroop zoals ieder andere limonade siroop.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Citroenlimonade maken

citroenlimonade siroop maken
zelfgemaakte citroenlimonade van zelfgemaakte limonadesiroop. Serveer met lekker veel ijsblokjes, schijfjes citroen en eventueel wat blaadjes citroenmelisse. Sla de blaadjes even met platte hand “kapot”, hierdoor komt de smaak en geur meer vrij. Ook lekker is verse munt toe te voegen of wat extra schijfjes gember. 

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-andijvietaart-met-kruidig-gehakt-en-kaas/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pannenkoek-met-spinazie-fetakaas-en-chorizo/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-thaise-currysoep-met-kip-en-noedels/” target=”_blank”]