Water met fruit maken: 5 x fruitwater met citrus

Water met fruit maken: 5 x fruitwater met citrus

Heb jij moeite om minimaal 1,5 liter water te drinken per dag? Dan is water met fruit maken misschien wel de oplossing voor je. Fruitwater is net even minder “saai” om te drinken én het is ook nog eens ontzettend gezond! Ik zal eerlijk bekennen dat ik bijna nooit aan de 1,5 liter water per dag kom. Na een paar glazen “gewoon” water begin ik misselijk te worden en kan ik geen water meer zien! Super dom, want doordat ik te weinig drink heb ik daardoor vaak hoofdpijn. Helemaal als het heel warm weer is buiten….. zoals nu. Door fruit en/of kruiden toe te voegen aan een grote karaf met water lukt het mij wel om aan minimaal 1,5 liter per dag te komen.

Volgens mij kan je echt honderden combinaties fruitwater maken en zijn ze ook allemaal lekker. Ik geef je vandaag inspiratie voor 5 verschillende fruitwaters met citrus.

water met fruit maken: 5x fruitwater met citrus

citroen met komkommer en munt fruitwater

Eén van mijn persoonlijke favoriete combinaties is citroen met komkommer en munt. Amaranthe is helemaal verzot op komkommer en eet meestal de komkommer op nadat we de karaf een paar keer opnieuw gevuld hebben.

Vul een karaf met water. Snijd een citroen in plakjes, snijd 1/4 komkommer in dunne plakjes en voeg een paar takjes munt aan het water toe.

granaatappelpitjes met sinaasappel en munt fruitwater

Momenteel eten wij veel granaatappelpitjes en dit is ook echt een leuke toevoeging aan je fruitwater. Voegt de granaatappel echt heel veel smaak toe? Nee, maar het staat wel heel erg leuk 😉 De meeste smaak komt in dit geval van de sinaasappel en munt.

Vul een karaf met water, voeg 1 sinaasappel in dun gesneden schijfjes toe samen met een paar takjes munt en 3 eetlepels granaatappelpitjes.

limoen met gember en granaatappelpitjes fruitwater

Limoen met gember is altijd een heerlijke combinatie. Dit fruitwater is super fris van smaak en door de gember krijgt je water ook een beetje pit.

Vul een karaf met water, voeg 2 limoenen in dun gesneden plakjes toe samen met 3 el granaatappelpitjes en 4-5 centimeter gember in plakjes gesneden.

citroen met basilicum en sinaasappel fruitwater

Voor ons geeft deze combinatie het meeste een vakantiegevoel. Misschien is basilicum niet zo voor de hand liggend om aan je fruitwater toe te voegen maar ik zou dit zeker een keertje proberen. Basilicum is vrij overheersend van smaak, dus voeg niet meteen een halve bos toe.

Vul een karaf met water en vul dit aan met 1 citroen in plakjes gesneden, 1 sinaasappel in plakjes gesneden en een paar takjes basilicum.

citroen met limoen, rozemarijn en honing

Dit is de enige fruitwater variant waarbij ik een beetje honing toevoeg. Dit brengt het zure van de citrus en het kruidige van de rozemarijn mooi in balans. Net zoals bij basilicum is rozemarijn vrij heftig van smaak en daarom moet je dus niet meteen teveel toevoegen. Begin met 1 tot 2 takjes….afhankelijk van de grootte. Je kunt eventueel ook de rozemarijn pas vlak voor serveren toevoegen aan het water. Zo heb je licht de geur en smaak van de rozemarijn aan je water en kan je wennen aan de kruidige smaak. Eenmaal gewend en ik weet zeker dat je meer gaat experimenteren met rozemarijn in je water.

Vul een karaf met water en voeg hier één citroen in dun gesneden plakjes aan toe samen met 1 limoen in dun gesneden plakjes, 1 of 2 takjes rozemarijn en een scheutje honing.

Tips water met fruit maken

TIP 1: voor alle varianten geldt dat het lekker is om het een paar uur voor gebruik klaar te maken. Zo kunnen alle smaken goed in het water trekken.

TIP 2: voeg flink wat ijsklontjes vlak voor serveren toe. Dit serveert uiteraard niet alleen mooier maar het is ook lekkerder om je drankje ijskoud te drinken.

TIP 3: is het echt heel warm buiten, dan kan je ook vlak voor serveren de glazen even in de vriezer zetten

TIP 4: is je karaf leeg? Vul hem gewoon nog een keer met water. Ik vul soms dezelfde kan wel 3 of 4 keer.

TIP 5: eet het fruit wat in het fruitwater gebruikt is op.

TIP 6: was je fruit voordat je het gebruikt

TIP 7: zacht fruit kun je ook een beetje “crushen” met een stamper. Hierdoor krijgt je fruitwater nog meer smaak.

TIP 8: gebruik in plaats van kraanwater ook eens bruiswater voor de variatie.

TIP 9: geniet van het mooie zomers weer!

fruitwater 5 variaties

Voor kinderen is het ook ideaal om op deze manier voldoende te drinken 🙂

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken