Deze zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas zijn echt een nieuwe verslaving geworden bij ons thuis. Pas geleden had ik bladerdeeghapjes gemaakt met spinazie en fetakaas en die vielen zo goed in de smaak dat ik er verder mee wilde experimenteren. Nu vind ik de structuur van focaccia altijd erg lekker en vind ik plukbrood ook heerlijk. Die twee moesten dus gecombineerd worden met een heerlijke vulling van spinazie en feta. Ik kan je vertellen….dat is super goed gelukt! Deze zachte broodjes waren echt waanzinnig lekker geworden. Het kost wel wat tijd vanwege het rijzen van het deeg maar mmmmm dan krijg je ook wel wat lekkers hoor.
Recept zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas
zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 10 stuks
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 300 milliliter lauwwarm water
- 1,5 zakje gedroogde gist
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1,5 eetlepel suiker
spinazie fetakaas vulling
- 400 gram verse spinazie
- 300 gram fetakaas
- flinke snuf gemalen zwarte peper
- snufje zout
- 1/2 theelepel chilivlokken of pul biber
- sesamzaadjes optioneel
- 1 eigeel
- 1 eetlepel Melk
Instructies
- Doe 300 milliliter lauwwarm water in een maatbeker samen met 1,5 zakje gedroogde gist en 1,5 eetlepel suiker. Laat dit 10 minuten staan. Meng ondertussen 500 gram bloem met 1,5 tl zout, 1/2 tl uienpoeder en 1/2 tl knoflookpoeder. Maak een kuiltje en leg hierin 1 geklutst ei en 2 el olijfolie. Giet het gistmensel eroverheen en roer beetje bij beetje bloem erbij. Kneed vervolgens minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm er een ronde vorm van, bestrooi het deeg met een beetje bloem en leg het deeg in een mengkom. Dek deze af met een warme doek en laat minimaal 30 minuten rijzen.
- Maak ondertussen de spinazie-fetakaas vulling voor de broodjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie nu afkoelen. Prak in een mengkom de fetakaas met een flinke snuf gemalen zwarte peper, snufje zout en een 1/2 tl chilivlokken (of pul biber) Als de spinazie iets is afgekoeld knijp dat het vocht eruit en voeg toe aan de fetakaas. Meng dit goed door elkaar.
- Als het deeg lang genoeg gerezen heeft bestrooi dan je werkplek met flink wat bloem en verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 50 cm lang bij 30 cm breed. Leg aan het begin het spinazie-fetakaas mengsel. Rol het deeg op. Snijd het deeg in 10 stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukjes deeg erin en druk deze iets aan.
- Klust 1 eigeel met 1 el melk en smeer hiermee de broodjes in. Bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad, peper, zout en chilivlokken. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer