Wraps met romige kipsalade zijn perfect als snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Ze combineren alles wat wij lekker vinden in één hap. Malse kip, romige dressing, avocado en dat allemaal opgerold in een zachte wrap.
Je maakt het in een handomdraai en het is zo lekker dat ik meestal een dubbele portie maak. De romige kipsalade is namelijk ook erg lekker op een toastje. Drankje erbij en genieten maar 🙂
👉 Dit lees je vandaag bij ons:
- Welke kip kan je het beste gebruiken voor de kipsalade
- Hoe maak je de wraps
- Veelgestelde vragen
- Nog meer lekkere wraps recepten

Welke kip kan je het beste gebruiken
Voor deze salade gebruik ik graag kippendijen in plaats van kipfilet. Dit omdat kippendijen net iets malser van structuur zijn. Ben jij geen liefhebber van kippendijen gebruik dan gewoon kipfilet. De kipsalade zal er echt niet minder lekker van worden.

Wraps met romige kipsalade
Equipment
- koekenpan
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 400 gram kippendijfilet snijd eventueel grote stukken vet eraf
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram crème fraîche
- 2 avocado's in kleine blokjes gesneden
- 1/3 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
- handje koriander fijngehakt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- gemengde sla
- 6 wraps of 8 kleine wraps
- scheutje limoensap of citroensap
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje. Leg de kippendijfilet erin en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. (kan ook gewoon met vork en mes) Let op! De kip moet natuurlijk wel gaar zijn. Wanneer de kip nog niet gaar is, kook dan nog iets langer.
- Als de kip kookt meng dan alvast de crème fraîche met de blokjes avocado, komkommer, koriander (of peterselie), uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en pul biber (chilivlokken). Breng eventueel op smaak met een scheutje limoensap of citroensap. Wanneer de kip geplukt is meng dit dan door het romige crème fraîche mengsel.
- Bak ondertussen ook de wraps in een droge koekenpan en bewaar de wraps onder een theedoek of onder aluminiumfolie.
- Leg op de wraps een flinke hand gemengde sla, verdeel de romige kipsalade in het midden van de wrap en rol de wrap op.
- Eet smakelijk 🙂
Notities
👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en het weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg direct inspiratie op je telefoon!
Wraps met kipsalade



Amaranthe haar stralende gezicht zegt denk ik wel genoeg over hoe lekker de wraps zijn.
Veelgestelde vragen over wraps met romige kipsalade
Ja, dat is juist handig! Dan trekken de smaken goed in. Voeg wel pas vlak voor serveren de blokjes avocado toe, anders worden ze bruin.
Wij eten ze vaak gewoon zo voor de lunch maar je kunt ze ook serveren bij een kom soep. Ook lekker: met tortillachips erbij, kan je lekker dippen!
Zeker! Dat doe ik zelf tegenwoordig ook. Je kunt een lactosevrij crème fraîche gebruiken of een plantaardige variant.
Zin in meer lekkere wraps recepten?
Als je deze wraps met romige kipsalade lekker vindt, probeer dan ook eens onze BLT wraps – die zijn superlekker fris van smaak. Of maak de romige wraps met zalm en pesto roomkaas, die zijn zowel lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Liever een warme maaltijd? Maak dan de wraps met kruidig gehakt uit de oven eens, heerlijk met een salade en kruidige yoghurtdip erbij.

Zeg nou zelf… deze wraps zijn toch precies wat je vandaag wilt eten? 😍 Ik zeg alvast eet smakelijk!