Wraps met romige kipsalade. Deze wraps met romige kipsalade zijn momenteel een favoriet thuis. Dat snap ik wel want ze zijn ook erg lekker! Dat de kinderen dit nu heel vaak willen eten vind ik totaal niet erg want dan kan ik lekker veel van de kipsalade maken.
De romige kipsalade die ik als vulling gebruik voor in de wraps is namelijk ook erg lekker op een toastje. Drankje erbij en genieten maar 🙂
Welke kip gebruiken voor de romige kipsalade
Voor deze salade gebruik ik graag kippendijen in plaats van kipfilet. Dit omdat kippendijen net iets malser van structuur zijn. Ben jij geen liefhebber van kippendijen gebruik dan gewoon kipfilet. De kipsalade zal er echt niet minder lekker van worden.
Ingrediënten kipsalade
Behalve kip gaat er door de salade ook nog avocado, komkommer, specerijen en koriander. Nu weet ik dat er best veel mensen zijn die van koriander gruwelen. Ben jij zo iemand? Vervang de koriander dan voor verse peterselie. Probleem opgelost!
Recept wraps met romige kipsalade
Wraps met romige kipsalade
Equipment
- koekenpan
Ingrediënten
- 400 gram kippendijfilet snijd eventueel grote stukken vet eraf
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram crème fraîche
- 2 avocado's in kleine blokjes gesneden
- 1/3 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
- handje koriander fijngehakt (mag ook peterselie zijn)
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- gemengde sla
- 6 wraps of 8 kleine wraps
- scheutje limoensap of citroensap
Instructies
- Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje. Leg de kippendijfilet erin en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. (kan ook gewoon met vork en mes) Let op! De kip moet natuurlijk wel gaar zijn. Wanneer de kip nog niet gaar is, kook dan nog iets langer.
- Als de kip kookt meng dan alvast de crème fraîche met de blokjes avocado, komkommer, koriander (of peterselie), uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en pul biber (chilivlokken). Breng eventueel op smaak met een scheutje limoensap of citroensap. Wanneer de kip geplukt is meng dit dan door het romige crème fraîche mengsel.
- Bak ondertussen ook de wraps in een droge koekenpan en bewaar de wraps onder een theedoek of onder aluminiumfolie.
- Leg op de wraps een flinke hand gemengde sla, verdeel de romige kipsalade in het midden van de wrap en rol de wrap op.
- Eet smakelijk 🙂
Wraps met kipsalade
Amaranthe haar stralende gezicht zegt denk ik wel genoeg over hoe lekker de wraps zijn.
TIP: deze wraps met romige kipsalade zijn heerlijk voor de lunch maar kan ook prima gegeten worden als lichte avondmaaltijd bij bijvoorbeeld een kom soep. Ook is de romige kipsalade heerlijk als borrelhapje. Je kunt er dus alle kanten mee op 🙂
BEWAAR ONDERSTAANDE AFBEELDING OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:
Andere lekkere recepten met wraps
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
WRAPS MET KROKANTE KIP EN FRISSE SALSA:
BLT WRAPS MET SPEK, IJSBERGSLA EN TOMAAT:
MEXICAANSE BURRITO’S MET MEXICAANSE DIPSAUS:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken