wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel

wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel

wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel

4.65 van 17 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes (half blikje)
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 paprika's in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 6 eetlepels ketchup
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 8 stuks mais tortilla wraps
  • 2 theelepels suiker optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en vet een ovenschaal iets in. Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, paprika's, champignons, snuf peper, snuf zout en sambal badjak. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, uienpoeder, gedroogde peterselie en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de helft van het blikje tomatenblokjes toe (200 gram) samen met de ketchup en eventueel 2 tl suiker. (door de suiker komen alle smaken beter tot zijn recht) Laat 10 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
  • Vul de wraps met het gehakt-tomatensaus vulling. (zorg ervoor dat je niet alle saus gebruikt) Bestrooi een beetje kaas over de vulling en rol de wraps op. Leg alle wraps in de ovenschaal. Giet een klein beetje van de overgebleven saus over de wraps en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps ongeveer 5-10 minuten in de oven.
  • Serveer met een frisse salade en eventueel een klodder crème fraiche of een yoghurtdip. De overgebleven tomatenblokjes kan je prima invriezen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer